Vijesti

 • Poljska nakon masovnih prosvjeda odgađa primjenu odluke o zabrani pobačaja

  Poljska nakon masovnih prosvjeda odgađa primjenu odluke o zabrani pobačaja

  Poljska desničarska vlada odlučila je odgoditi primjenu odluke koja bi dodatno ograničila pravo na pobačaj , piše index.hr . Nakon dva tjedna masovnih prosvjeda diljem zemlje , dužnosnik iz Vlade poručio je kako su odlučili da je "potrebno još vremena za dijalog i kako se primjena (...)

 • FOTO: Noćna feministička akcija solidarnosti sa ženama u Poljskoj

  FOTO: Noćna feministička akcija solidarnosti sa ženama u Poljskoj

  Nepoznate aktivistkinje noćnom akcijom sa subote na nedjelju u Zagrebu poslale su poruku podrške i solidarnosti sa ženama u Poljskoj. "Ljute smo! Podrška ženama u Poljskoj", "Smrt fašizmu, sloboda izboru", "Moje tijelo, moj izbor" i "Dosta nam je! Solidarne s Poljakinjama" samo su neke od (...)

 • FOTO: Podrška Poljakinjama iz Zagreba, Šibenika i Zadra

  FOTO: Podrška Poljakinjama iz Zagreba, Šibenika i Zadra

  Danas je u znak solidarnosti sa ženama u Poljskoj, ispred Veleposlanstva Republike Poljske u Zagrebu, grupa samoorganiziranih aktivista i aktivistkinja iskazala podršku poljskim suborkinjama, a u tome su im se pridružile i aktivistkinje udruge Nepokorne u Šibeniku te neformalni kolektiv (...)

 • Kaznena prijava zbog grafita 'Ubi pedera' na Korzu

  Kaznena prijava zbog grafita 'Ubi pedera' na Korzu

  LORI prijavila je homofobni govor mržnje ("Ubi pedera") koji je počinitelj ispisao na staklu izloga Gradske vijećnice grada Rijeke 24. listopada 2020. godine. Čin ispisivanja homofobne poruke mržnje nije remećenje javnog reda i mira, već je ono kazneno djelo za koje kazna zatvora može (...)

 • Solidarnost na papiru, figa u džepu

  Solidarnost na papiru, figa u džepu

  Centar za mirovne studije i Rehabilitacijski centar za stres i traumu danas su na Europskom trgu u Zagrebu održale konferenciju za medije "Solidarnost na papiru, figa u džepu" , vezano o nove politike Europske unije o migracijama i azilu koje su predstavljene kao novi početak, a (...)

 • Prva feministička šetnja Rijekom upozorava na manjak reprezentacije žena u javnom prostoru

  Prva feministička šetnja Rijekom upozorava na manjak reprezentacije žena u javnom prostoru

  U sklopu drugog dana festivala Smoqua, u petak 16.10., u organizaciji Centra za ženske studije pri FFRI, Udruge LORI te uz podršku Odsjeka za kulturalne studije pri FFRI i Udruge PaRiter, održana je prva Feministička šetnja Rijekom koja obilaskom značajnih lokacija u centru grada za cilj ima (...)

 • Prekriži nasilje: mobilni tima za pomoć žrtvama obiteljskog nasilja na makarskom području

  Prekriži nasilje: mobilni tima za pomoć žrtvama obiteljskog nasilja na makarskom području

  Zbog potreba građana sa makarskog područja, a ujedno i nedostatka pružatelja socijalnih usluga žrtvama obiteljskog nasilja na istom području, udruga Bijeli krug Hrvatske će jedanput mjesečno, započevši od idućeg tjedna, osigurati dostupnost usluga mobilnog tima u prostorijama Savjetovališta (...)

 • Počinje Smoqua - 4. međunarodni festival queer i feminističke kulture

  Počinje Smoqua - 4. međunarodni festival queer i feminističke kulture

  U petak, 16. listopada, u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, nastavlja se Smoqua - 4. međunarodni festival queer i feminističke kulture. Ulaz je na sva događanja – slobodan. Od 14.00 do 15.00 sati u OKC-u Palach (Kružna 8, Rijeka) program (...)

 • 'Nakon pobačaja donijela sam odluku da ću svima pričati o tome baš zbog stigme'

  'Nakon pobačaja donijela sam odluku da ću svima pričati o tome baš zbog stigme'

  Platforma za reproduktivnu pravdu Globalni je dan akcije za siguran i legalan pobačaj obilježila razgovorom u kojemu su Anamaria Ružak, Ana Kolar i Marinella Matejčić podijelile svoja iskustva o prekidu trudnoće. Govorile su o ekonomskim i socijalnim razlozima koji su ih (...)

 • Vili Beroš - ministar koji ne vjeruje ženama

  Vili Beroš - ministar koji ne vjeruje ženama

  Platforma za reproduktivnu pravdu prije dvije je godine u sklopu akcije "U mom gradu nitko ne radi pobačaj - utišani glasovi žena u javnom prostoru" , upozoravala na probleme - prvenstveno stigmatizaciju i nedostupnost pobačaja - s kojima se suočavaju žene koje žele (...)

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM