Vijesti

28.08.2009. 16:29:32 (24sata/Libela)

Kada će biti dosta?

Još jedna žrtva policije i pravosuđa

Kurvo, majku ti j...., sad sam te sredio, nećeš ti mene više varati - izgovorio je hladnokrvni ubojica Vlado Gavrić Kockar (57) iz Poreča nad izmasakriranim polugolim tijelom Mire Ljušanin (49). Masakr nesretne Osječanke u noći na petak oko 2 sata sa svojih prozora promatralo je desetak stanara Ulice Frane Glavinića u središtu Poreča. Nitko joj nije pomogao.


- Vrisak me iz sna natjerao na prozor i vidjela sam Vladu Kockara kako nožem bode susjedu Miru. Jadna je sjedila na stepenicama dok je on iznad nje mahao nožem ubadajući je po vratu i grudima. Vikala sam na njega da prestane. Nisam smjela izaći jer sam se bojala da i mene ne napadne - priča šokirana Mira Nimani iz Poreča. Stravičnom zločinu sa svojih prozora bespomoćno su svjedočili i drugi Porečani.


- Vidjela sam jadnu Miru kako pada dok ju je Vlado klao velikim nožem. Samo je kriknula. Bila je polugola. Krvava.  Na povike s prozora da je pusti ubojica se nije obazirao. Krvavih ruku s  nožem u ruci Vlado se mirno odšetao s mjesta zločina. Odmah sam pozvala policiju i Hitnu - ispričala je prestravljena mlada Porečanka Silavana Nimani, koja kaže da krvavi prizor neće zaboraviti dok živi.

Ubojica, poznat po nadimku Vlado Kockar stari je znanac porečke policije. I samo nekoliko dana prije policija ga je privodila upravo po pozivu ubijene Mire. Još dok su ga odvodila trojica policajaca doviknuo joj je kako će je zaklati.
- Mira je u četvrtak saslušana kao svjedok i nakon toga Vlado Gavrić je zbog narušavanja javnog reda i mira kažnjen kaznom od 300 kuna. On je 22. kolovoza lupao na vrata Mirinog stana govoreći joj da je kurva. Tada je imao 1,66 promila alkohola u krvi - kaže Dragica Grujić, predsjednica porečkog  Suda za prekršaje. Nataša Rogić iz istarske policije nije željela govoriti koliko je puta do sada ubojica Vlado prijavljivan upravo po pozivima ubijene Osječanke, pravdajući to istragom koja je u tijeku. Nakon što ju je ubio, ubojica se nakon nekoliko sati sam predao policiji.


Mira Ljušanin radila je u Poreču kao kuharica i sobarica. S Vladom Gavrićem znala se od prošle godine. Tada mu je i posudila novac, koji Vlado nikada nije vratio.
- Prije ovogodišnjeg odlaska u Poreč sjećam se da me Mira pitala 'Mama, gdje ćete me sahraniti, ako me Vlado ubije?' - priča njezina majka Stana Ćirko, u čijem osječkom stanu je Mira živjela kad nije bila na moru na sezonskim poslovima.
- Mira je i sudski bila zaštićena, jer joj se Vlado nije smio približiti na manje od 100 metara udaljenosti. Trebali su je zaštititi, policija je zakazala u cijeloj priči - očajna je majka.

Tagovi: nasilje, nasilje protiv žena, policija, pravosuđe

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM