Vijesti

28.07.2009. 14:19:27

Udruga Zora objavila Priručnik za vršnjačke edukatore/ice

Tim Udruge Zora

Tim Udruge Zora

 

Udruga ZORA objavila je "Priručnik za vršnjačke edukatore/ice" u sklopu projekta "Moj izbor je prevencija".

Na 196 stranica priručnika u detalje je opisana metodologija, radionice, opće informacije o temama te rječnik, a obrađene su sljedeće teme: suradnja i timski rad, nenasilna komunikacija i aktivno slušanje, spol/rod, nasilje u obitelji/vezama, spolno prenosive infekcije, kontracepcija, vršnjački pritisak i ToT.

Glavni cilj projekta "Moj izbor je prevencija" je unaprjeđenje seksualnog i reproduktivnog zdravlja te prevencija nasilja u mladenačkim vezama kroz sustavnu interaktivnu edukaciju učenika 1. i 2. razreda srednjih škola iz Međimurske županije, a  financijski su ga podržali Europska unija (Phare program 2006), Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Međimurska županija.
Više o projektu možete pročitati na web stranici http://edukacija.udrugazora.hr

 

Ukoliko želite naručiti svoj primjerak priručnika javite nam se na josip@udrugazora.hr ili na mobitel: 095/8121344 (Josip). Priručnik je besplatan, jedino plaćate troškove poštarine pri preuzimanju.

 

 Zora, za nenasilje i ljudska prava je neprofitna i nevladina organizacija koja djeluje sa svrhom zaštite ljudskih prava i razvojem ljudskih sloboda, odbacivanjem nasilja i razvijanjem nenasilnih metoda koja djeluje od 2003. godine.

Tagovi: rod, spol, udruga zora, vršnjački pritisak

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM