Vijesti

03.03.2015. 08:00:00 - T.S.

Zakon koji će sveučilišta držati odgovornima za silovanje i seksualno nasilje

Borba protiv seksualnog nasilja na kampusima

Zakon kojim bi se fakulteti i sveučilišta držali odgovornima za silovanje i seksualno nasilje počinjeno na njihovom području prošlog je tjedna predstavljen u američkom Kongresu, na čelu s senatoricom Kirsten Gillibrand.

Neka od ključnih polazišta Campus Accountability and Safety Acta tiču se obveze fakulteta i sveučilišta da razrade povjerljive sustave prijave nasilja i silovanja, propisuje minimalne uvjete obuke za osoblje kampusa i strože kazne za fakultete i sveučilišta koji krše Title IX. Clery Acta. Senatorica Gillibrand izrazila je svoje uvjerenje u nove zahtjeve, objašnjavajući da je "po prvi put u interesu fakulteta/sveučilišta da počne rješavati probleme, i to odlučno".

Osim Gillibrand, zakon su pozdravile i Andrea Pino i Annie Clark, suosnivačice inicijative End Rape on Campus. "Nasilje na kampusima nema svoju političku stranku, potreban nam je ovaj zakon jer naše studentice i studenti zaslužuju bolje od statusa quo", rekla je Clark, podsjećajući da trenutno jedna od četiri žene koje pohađaju fakultet su žrtve seksualnog nasilja.

"Vrijeme je da studentice opet postanu studentice – bez da se same moraju boriti protiv uprave fakulteta i bez straha da će svoju diplomu dijeliti sa silovateljem", istaknula je Pino. Pozvala je Kongres da podrži zakon jer je "krajnje vrijeme za borbu".

Pino i Clark svoja su iskustva pokazale u dokumentarcu koji se nedavno počeo prikazivati u Americi. "The Hunting Ground" opisuje epidemiju silovanja i seksualnog nasilja na kampusima i donosi priče brojnih žrtava u njihovoj borbi za pravdu. Također naglašava aktivizam na kampusima koji se pojavio kao odgovor na nedostatak poduzetih akcija od strane samih sveučilišta i fakulteta.Paige McKinsey, predsjednica Feminist Uniteda, studentske udruge povezane s Feminist Majority Foundationom na Sveučilištu Mary Washington, jedna je od studentica koje su se uključile u ovaj problem. Nada se da će njeno sveučilište posvetiti više pozornosti problemu seksualnog nasilja, ali svjesna je da im predstoji još dug put.

Zakon je prvi put predstavljen u Kongresu prošle godine, ali nije odobren. Sada je osnažen, a senatorica Gillibrand i dvanaest drugih senatora/ica koji podržavaju zakon su uvjereni da će ovaj put proći.

Tagovi: amerika, kampusi, nasilje nad ženama, rodno uvjetovano nasilje, seksualno nasilje, silovanje, studenti, studentice

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (2)

Stari komentari

:
Vrijeme je da se konačno stane na kraj bestijalnom muškom nasilju nad ženama.

JER NIJE SVAKA ČETVRTA ŽENA ŽRTVA NASILJA NEGO SVAKA. DA, DOBRO STE PROČITALI. ZAŠTO DA LAŽEMO I GOVORIMO U RUKAVICAMA? SVAKA, AMA BAŠ SVAKA ŽENA ŽRTVA JE MUŠKOG NASILJA JER MUŠKARCI SU ŠOVINISTIČKE SVINJE, ROĐENI SILOVATELJI I NASILNICI OD PAMTIVIJEKA I MISLE SAMO DA GA GURNU U ONU RUPU IZMEĐU ŽENSKIH NOGU. TO VALJDA SVI ZNAJU.

Tome svim sredstvima treba stati na kraj. Ako treba razmotriti i kemijsku kastraciju makar jednoga dijela muške populacije. Za početak.

Apeliram na dečke koji ovdje komentiraju da napravimo akciju kojom bi osvijestili ovaj problem.

Za primjer da se na javnom mjestu samokastriramo i ukažemo na put kojim treba poći.

04.03.2015. 23:33
Bocko:
Indikativno je da sada već i mnoge feministice hvata panika zbog tog radikalizma feministica na kampusima koji muške studente osvješćuje i gura prema MRA više nego bilo kakva aktivnost samih MRA!

www.avoiceformen.com/education/factual-feminist-the-misguided-crusade-against-campus-greek-life/

Svaki muški student nakon sustavnog terora radikalnog feminizma kroz nekoliko godina faksa ili će postati MRA + MGTOW , ili će ostati bijedna mangina prezrena i od žena i od većine normalnih muškaraca - ali i od feministica.

I kako će onda feminizam preživjeti ako više neće biti muškaraca koji ga podržavaju?
Sve više feministica koje nisu potonule u mrak radikalizma to sada uviđa, i nastoje zaustaviti taj suludi trk u propast.
Ali uzaud.
Jer, za osvještene muškarce nema više povratka u ginocentrično društvo prošlosti koje feministice nazivaju mitskim Patrijarhatom.
Žao mi je, cure, ali nećemo se vraćati na muške obaveze i ženske povlastice. Morate sada i vi preuzeti svoj dio tereta.

Htjele ste jednakost, pa ćete ju i dobiti. Svih onih 50 kila tereta umjesto sadašnjih 15 kila.
05.03.2015. 10:30

Iz drugih medija

AEM