Vijesti

26.06.2014. 14:18:17 - Libela/Crol.hr

Željku Markić jako plaši Zakon o životnom partnerstvu

Foto: Facebook)

Foto: Facebook)

Udruga "U ime obitelji" unatoč pripremama za novi referendum, nije propustila pronaći vremena i iskoristiti priliku da izrazi krajnje nezadovoljstvo Vladinim prihvaćanjem Zakona o životnom partnerstvu. 

U priopćenju navode kako "Vlada nastavlja s nametanjem ideologije ne poštujući volju građana/ki iskazanu na referendumu o braku" i pozivaju se na Ustav koji jasno definira brak kao zajednicu žene i muškarca te očekuju da "saborski zastupnici/ice, kojoj god da stranci pripadaju, ne sudjeluju u ovoj farsi demokracije".

Još u siječnju udruga U ime obitelji svim je saborskim zastupnicima/icama poslala pismo u kojem su iskazali mišljenje o Prijedlogu zakona, preciznije, da on "kako predstavlja izigravanje volje birača/ica iskazane na prvom ustavotvornom narodnom referendumu u prosincu 2013., te stvara veliko nepovjerenje građana/ki u pravnu državu i vladavinu prava".

Ono što im najviše smeta jest činjenica da će novim Zakonom istospolni parovi i obitelji dobiti sva prava iz heteroseksualnog braka (osim prava na posvajanje djece), samo će se on drugačije zvati. Štoviše, smatraju kako je "Prijedlog zakona neusklađen s ostatkom pravne stečevine RH te unosi ozbiljne prijetnje slobodi misli, govora, odgoja i vjeroispovijesti. Na kraju je i diskriminatoran te očit pokušaj stvaranja paralelnog zakonodavstva odnosno 'istospolnog braka' pod drugim imenom".

Svoje pristaše plaše "nedemokratskom pravnom nesigurnošću" i prijetnjama "slobodi misli, govora, odgoja i vjeroispovijesti", no nisu objasnili kako bi točno zakonsko uređivanje obiteljskih odnosa istospolnih parova navedene kategorije moglo dovesti u opasnost ili kako to Zakon o životnom partnerstvu nekoga diskriminira.

Tagovi: brak, heteroseksualni brak, lgbt prava, referendum, u ime obitelji, zakon o životnom partnerstvu

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (4)

Stari komentari

Cinober:
Baba nema prave zrelosti mišljenja uma.
26.06.2014. 21:06
Damir:
Cinober, nazivajući nekog babom samo govoriš kakvog si unutarnjeg ustroja.
26.06.2014. 23:08
Cinober:
Svojom izjavom podržavaš ideologiju i homofobiju koja se protivi zdravom razumu, a koju promiče dotična sa svojim unutarnjim (i vanjskim) ustrojem.
27.06.2014. 09:32
plavo nebo:

Neka dugo živi Željka Markić Bog je blagoslovio !!
30.06.2014. 08:14

Iz drugih medija

AEM