Vijesti

01.08.2013. 05:30:00 - Libela

Borba protiv homofobije

Američke nogometašice podržale LGBT sportaše i sportašice

Prošlog mjeseca su se igračice nogometnog kluba Seattle Reigin pridružile projektu 'You Can Play' čiji je cilj iskorijeniti homofobiju iz sporta, piše Think Progress.

Ovog tjedna objavile su i video u kojem najavljuju podršku i u kojem apeliraju na stvaranje tolerantnijeg okruženja u svlačionicama, na terenu i na tribinama.

Megan Rapinoe, američka nogometna zvijezda koja se outala prošle godine, neposredno pred Olimpijske igre u Londonu 2012. ima glavnu riječ u ovom videu.

'Ponižavajućem i homofobnom jeziku nije mjesto na terenu, niti u svlačionici niti u našim zajednicama", poručuju sportašice u videu. "Zalažemo se da naše svlačionice budu otvorene za sve. Zalažemo se za stvaranje sigurnog i ugodnog okruženja na svim našim utakmicama. Vjerujemo kako sportaše valja vrednovati prema njihovom karakteru, talentu i radnoj etici, a ne prema seksualnoj orijentaciji".

Cijeli video možete pogledati u prilogu.

Tagovi: homofobija, lgbt, megan rapinoe, nogomet, sport, video, žene

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (2)

Stari komentari

:
I like the valuable info you provide in your articles. I’ll bookmark your weblog and check again here regularly vienne.co/tui-xach-thoi-trang" >tui xach thoi trang. I’m quite sure I’ll learn many new stuff right here! Good luck for the next!
01.08.2013. 06:53
kika:
zašto ne navedete izvor teksta: crol.hr?
01.08.2013. 12:47

Iz drugih medija

AEM