Vijesti

28.07.2013. 14:22:16 - S.K.

policijski teror

Napadnuta osnivačica Femena, tri aktivistkinje otete i pretučene

Ana Hutsol, Femen

Ana Hutsol, Femen (Foto: Femen)

Jedna od osnivačica Femena, Ana Hutsol, napadnute je u Kijevu dok je šetala psa. No, kako tamošnje tajne službe i policija vrše teror nad članicama ove feministčke skupine, govori i nedavna otmica Femenki u režiji pripadnika 'snaga reda i sigurnosti'.

Dok su pripremale prosvjed protiv posjeta ruskog predsjednika Vladimira Putina ukrajinskoj prijestolnici, nepoznate osobe su napale tri članice Femena i njihovog fotografa te su ih ubacili u automobil i odvezli u nepoznatom pravcu.

Kako piše na službenim stranicama Femena, policija je otela aktivistkinje i fotografa te su ih satima tukli u policijskoj postaji.

Oteta Femenka Oksana Shachko sada se nalazi u bolnici s teškom ozljedom prsa, dok je fotograf Dmitry Kostukov zadobio ozljede lica. Druge dvije otete aktivistkinje, Alexander Shevchenko i Yana Zhdanova, nalaze se u pritvoru i čekaju prvo ročište, koje je zakazano za nedjelju. Naime, Femenkama se na teret stavlja 'huligansko ponašanje', a ročište će biti zatvoreno za javnost.

Tagovi: aktivistkinje, femen, feministkinje, napad, nasilje, otmica, policija, pretučene, pritvor, teror, ukrajina, zatvor

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (2)

Stari komentari

Anonimno:
Ne opravdavam nasilje, nikako, ali ako te žene koriste nasilje kako ne očekuju da će im se to nasilje vratiti u glavu? Jako pretjeruju, može se i drugačije protestirati.
31.07.2013. 10:14
:
Kako one koriste nasilje? Nasilje je što žene prosvjeduju u toplesu?
31.07.2013. 12:51

Iz drugih medija

AEM