Vijesti

22.12.2009. 12:17:52 (www.izbori-hrvatska.com)

Vesna Škare Ožbolt: Dosadna i prljava kampanja

Nezavisna predsjednička kandidatica Vesna Škare-Ožbolt na konferenciji za novinare u Šibeniku kazala je kako je dosadašnja kampanja na površini dosadna, no iznutra prljava.

Način na koji mediji prate predsjedničke kandidate i činjenica da o tomu odlučuje novac, a ne kvaliteta programa, govori o prljavosti kampanje, rekla je Škare-Ožbolt.

Dodala je kako u vrijeme najveće krize s kojom se zemlja suočava i kad svi ističu kako se bore protiv korupcije, neki predsjednički kandidati za kampanju troše na desetke milijuna kuna.

Moja se kampanja odvija od čovjeka do čovjeka, jer mi je važno da moja riječ dođe do svakog građanina, kazala je Škare-Ožbolt. Istaknula je kako vjeruje da novoga hrvatskog predsjednika neće odrediti nikakve ankete, jer se mora dogoditi ozbiljan zaokret.

Kad je riječ o ulasku u Europsku uniju, Hrvatska mora za to sadržajno biti spremna, naglasila je Škare-Ožbolt. Zaključila je kako je 28 otvorenih poglavlja sramota za zemlju. Reforme u Hrvatskoj prespore su, a politika je glavna kočnica tih promjena. Od hrvatske vlade Škare-Ožbolt očekuje više inicijative i hrabrosti da se zemlja izvuče iz krize.

Svakodnevno se izgubi 500 radnih mjesta i stopa nezaposlenosti je oko 20 posto kao u vrijeme rata, kazala je Škare-Ožbolt, dodavši kako su najvažnije zadaće poticati proizvodnju, ograničiti uvozni lobi te otvarati nova radna mjesta.

Ustvrdila je kako se Hrvatska pretvorila u zemlju socijalne pomoći, no političari to ne vide, jer ne znaju kako narod živi.

Situacija u Hrvatskoj gora je nego u ratu od 1991. do 1993. kad smo imali i brojne izbjeglice. Zbog toga nam trebaju promjene, a neće ih donijeti oni koji nude samo kozmetičke zahvate, koji su na čelu gospodarskih komora ili međunarodnih odbora, a zapravo ništa nisu napravili, kazala je Škare-Ožbolt, a prenosi Hina.

Tagovi: izbori, kampanja, predsjednica, predsjednički izbori, vesna škare ožbolt

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM