Vijesti

11.12.2009. 10:17:53 - Petra Maretić Žonja, Mladenka Šarić (Večernji list)

Momačko nadmudrivanje

Dok su se "momci" prepucavali, "dama" je skupljala bodove neodlučnih birača. Tako bi se moglo opisati sučeljavanje predsjedničkih kandidata Vesne Pusić, Andrije Hebranga, Nadana Vidoševića, Ive Josipovića i Dragana Primorca održano sinoć u studiju Nove TV na kojem su se po prvi put u eteru uz pomoć uređaja "response metera" mjerile reakcije 50 birača koji se još nisu odlučili kome će 27. prosinca dati svoj glas. I ako "spravica" ne laže, Vesna Pusić pridobila je najviše neodlučnih na svoju stranu.

Dobro je "kotirao" i Andrija Hebrang, pa i Nadan Vidošević i Dragan Primorac dok su kod odgovora Ive Josipovića birači najčešće bili neutralni. Vesna Pusić birače je "kupila" izjavama da predsjednik nema potrebe lagati, da Sanader treba na razgovor kod glavnoga državnog odvjetnika kao i mišljenjem da je ministar Božidar Kalmeta, kada se govori o aferama u HAC-u, politički neobranjiv.

S druge strane, "momci" su sučeljavanje iskoristili više za međusobna prepucavanja. Za uvertiru Hebrang je Primorcu spočitnuo kako je usred rata 1991. godine otišao u SAD iako je on kao ministar zdravstva zabranio svim liječnicima izlazak iz zemlje. Primorac mu nije ostao dužan. Pitao ga je u kojem je on to rovu zadobio rane, a spomenuo je i kako bi imao gadnih problema s aferom Shiatzu da nije imao politčki imunitet. Hebrang se branio kako je prikazao porijeklo svoje imovine još od 1984. godine te tvrdio da se političar u politici ne bi smio obogatiti.

- Da je tako, ja bih sada stajao okljaštren sa svake strane - napomenuo je Hebrang. Dovoljno je reći da je stajao u studiju između Vidoševića i Primorca. Kada je u pitanju porijeklo imovine, Vidošević je rekao kako treba početi govoriti iskreno, pokazati imovinu i reći kako si je stekao. Dodao je i kako treba imati na umu da on jedini među nazočnima zarađuje na tržištu na što mu je Vesna Pusić objasnila kako je i on radio u državnim službama, a Hebrang da očito nije čitao zakon Hrvatske gospodarske komore. Birači su imali prilike doznati i koje mane kandidati misle da imaju.

Vesna Pusić tako smatra da ponekad zna biti "dosadna" jer ponavlja iste stavove, Primorac misli da bi se trebao više smiješiti, Hebrang da je preemotivan kada je u pitanju Hrvatska, a Josipović ponekad zna biti sramežljiv. Josipović smatra kako bi osim sebe u predsjedničkoj fotelji rado vidio Vesnu Pusić, Primorcu je prihvatljiv bilo tko tko dogura s njime do drugog kruga. Vidošević se nije o tome želio izjašnjavati, a za Hebranga bi svatko od četvero preostalih kandidata moglo bi eventualno doći u obzir. 

Zanimljiv je podatak i da su Dragan Primorac i Nadan Vidošević prvi nakon sučeljavanja otišli kućama. To i ne čudi s obzirom na njihovu ovotjedno prepucavanje u kojem je prvo Primorac spočitnuo Vidoševiću da je umiješan u neke korupcijske afere, na što mu je Vidošević poručio da kao čovjek koji je tukao ženu nema što njemu govoriti o moralu.

- Sve žene s kojima sam bio u vezi sam volio. Danas sam u braku i imam dvoje djece i još nismo odlučili što čemo poduzeti zbog ovih optužbi - rezimirao je tu temu još u studiju za vrijeme sučeljavanja Primorac te zaključio kako nikada nije tukao niti jednu ženu.

Tagovi: predsjednica, predsjednički izbori, sučeljavanje, vesna pusić

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (2)

Stari komentari

tajuska:
vesna je bila sjajna, a cini se da se i dobro zabavila jer pred kraj vise nije mogla suspregnuti smijeh na provale "momaka". a hebrang ce jos i postati simpatican, kad se opusti i dalje brije gluposti, ali je bar zabavan....cini mi se da prvi put vidim da se umjesto desno-lijevih prepucavanja, sva prepucavanja vode u okviru desnice...no, od Bage bi se ocekivala puno dinamicnija emisija.
11.12.2009. 13:38
samo jk:
iskreno se nadam da ce biracko tijelo uvidjeti kakove su ove persone sa desne strane spektra koje se prepucavaju. vesnu u drugi krug!
11.12.2009. 14:33

Iz drugih medija

AEM