Vijesti

22.09.2020. 08:52:45 - Libela

Udruga Bijeli krug Hrvatske

Interaktivna web mapa pružatelja socijalnih usluga žrtvama nasilja

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, udruga Bijeli krug Hrvatske pokrenula je novu socijalnu uslugu – Interaktivnu web mapu pružatelja socijalnih usluga za žrtve nasilja.  Mapa će služiti kao svojevrstan online vodič žrtvama i svjedocima i pružiti im informacije o pružateljima pomoći i podrške na području cijele Republike Hrvatske.

Sadržava ukupno 60 pružatelja socijalnih usluga umreženih u sustav podrške žrtvama i svjedocima. Od tog je broja sedam institucija, odnosno Odjela za podršku žrtvama i svjedocima pri Županijskim sudovima diljem RH (Zagreb, Split, Zadar, Rijeka, Sisak, Osijek i Vukovar), a ostale su organizacije civilnog društva koje djeluju na lokalnim ili regionalnim prodručjima ili pak na području cijele zemlje. Uz Nacionalni pozivni centar za žrtve 116 006 aktivne su i druge nacionalne besplatne SOS linije za pomoć žrtvama poput one udruge Bijelog kruga Hrvatske (0800 63 29).

Vjerujemo da će u ovim izazovnim vremenima obilježenim zdravstvenom krizom zbog širenja koronavirusa, financijskom krizom zbog nesigurnosti posla i egzistencije, a posljedično i rastom broja slučajeva nasilja u obitelji, ova usluga naići na dobar odaziv svih onih koji se nađu u situaciji žrtve. Dostupnost organizacija koje nude pomoć i podršku žrtvama i svjedocima u vremenu koje slijedi će biti zasigurno sve potrebnija.

Mapa je nastala kao dio projekta "Prekriži nasilje" financiranog bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda – Operativni program ljudskih potencijala 2014. – 2020., u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I.

Tagovi: bijeli krug hrvatske, nasilje nad ženama, rodno uvjetovano nasilje

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM