Članci s tagom: zene

 • KRIZA IPAK NE POGAĐA SAMO MUŠKARCE?

  KRIZA IPAK NE POGAĐA SAMO MUŠKARCE?

  Prevela Josipa Majić Zašto žalimo muškarce, kad nas kriza sve jednako pogađa. Jedini tehnika za opstanak je-ujedinjenje snaga.

 • Predstavljena publikacija Vidljivost žena u hrvatskoj kinematografiji

  Predstavljena publikacija Vidljivost žena u hrvatskoj kinematografiji

  Na okruglom stolu pod nazivom Suzbijanje rodnih stereotipa u hrvatskoj kinematografiji koji je održan u Puli 17. srpnja 2009. godine predstavljena je publikacija Vidljivost žena u hrvatskoj kinematografiji .

 • Jadranka Kosor u (još uvijek) malom klubu žena predsjednica i premijerki

  Jadranka Kosor u (još uvijek) malom klubu žena predsjednica i premijerki

  Od 192 članice UN-a samo njih 16 ima žene na čelu države.

 • Zašto sam za mir

  Zašto sam za mir

  Zbornik "Zašto sam za mir" je prvi od tri planirana zbornika tekstova nazvanih "Mirovne sveske", a nastao je u suradnji sa umjetnicama, teologinjama, znanstvenicama, publicisticama i aktivisticama iz Hrvatske, Italije i Bosne i Hercegovine. Predstavljanje zbornika održano je jučer u Zagrebu.

 • Žene na izborne liste: radni sastanak Povjerenstva za ravnopravnost spolova Splitsko-dalmatinske županije

  U najvećoj Hrvatskoj županiji od 16 gradova samo jedan ima ženu za gradonačelnicu, a čak tri gradska vijeća u svojem sastavu nemaju niti jednu predstavnicu (...)

 • Indijke protiv tradicionalnih okova društva

  Indijke protiv tradicionalnih okova društva

  Mlade, zaposlene i neovisne žene u Indiji su sve češće žrtve napada hinduističkih fundamentalističkih skupina. Uz žestoke prosvjede i kampanje indijska je javnost krenula u borbu protiv tzv. 'talibanizacije'.

 • Hrvatska ženska ekspedicija krenula prema Nepalu

  Hrvatska ženska ekspedicija krenula prema Nepalu

  Nakon priprema koje su trajale 14 mjeseci, danas prema Nepalu kreće Hrvatska ženska ekspedicija "Mt.Everest 2009" i to na put dug 72 dana. Ciljevi ekspedicije su prvi hrvatski ženski uspon na najviši vrh svijeta Mount Everest (8850 m), uspon bez uporabe umjetnog kisika i pokušaj najbržeg ženskog uspona u povijesti, odnosno neprekidnutog uspona iz Baznog logora do vrha što još nije uspjelo nijednoj ženi.

 • Hrvatska na 53. mjestu

  Hrvatska na 53. mjestu

  Interparlamentarna unija objavila je podatke o zastupljenosti žena u parlamentima diljem svijeta. U prosjeku žene zauzimaju 18,4% mjesta u parlamentima. Pojedinačno gledano najviše žena u parlamentu ima Ruanda koju slijede Švedska, Kuba, Finska i Nizozemska, a Hrvatska se sa 20,9% smjestila na 53 mjesto.

 • Stampedo na umjetnu oplodnju

  Piše: Romana Dugandžija, novinarka poslovnih novina Business.hr U ovoj zemlji svi bi nešto stalno branili. Iskreno, ja bih s ovakvim delegatima (...)

 • Rodna ravnopravnost na ljevici

  Uobičajeno je vjerovanje da su laburističke, socijalističke i socijaldemokratske političke stranke i njihove ženske organizacije vodeće političke opcije u naporima za (...)

Iz drugih medija

AEM