Članci s tagom: zene

 • Ženska mreža Hrvatske: Žene, ne glasajte za Bandića

  Nakon sučeljavanja predsjedničkih kandidata danas, 8. siječnja 2009. u 20 sati na HRT-u, promptnom reakcijom na izjavu predsjedničkog kandidata Milana Bandića oglasila se Ženska mreža Hrvatske. Na pitanje novinara: "Podržavate li pravo na pobačaj?" Bandić je odgovorio: "Protiv sam abortusa ako to nije iz zdravstvenih razloga".

 • Žene i informacijsko-komunikacijska tehnologija

  Žene i informacijsko-komunikacijska tehnologija

  Udio žena u sektoru informacijsko-komunikacijskih tehnologija tradicionalno je malen te u njemu od početnih faza razvoja tog sektora muškarci drže prevlast. Zašto je to tako, godinama pokušavaju odgovoriti razna istraživanja, a neke odgovore daje studija "Žene i IT: zašto su djevojke nezainteresirane za informatičke studije i karijeru?".

 • KAKO KORUPCIJA UTJEČE NA ŽENE?

  Prevela Dajana Barišić Definiran kao "poticaj da činite nepravdu nepravilnim ili nezakonitim radnjama," korupcija se očituje na razne načine - (...)

 • Žene i novi Zakon o radu

  Žene i novi Zakon o radu

  Ekskluzivno za Libelu pravna savjetnica u Nezavisnim hrvatskim sindikatima Ana Kranjac Jularić komentira što ženama donosi prijedlog novog Zakona o radu.

 • U aferama i korupcijama žena nema

  U aferama i korupcijama žena nema

  Na okruglom stolu na temu "Položaj žene u društvu", kojeg je u povodu posjeta  glavne guvernerke Kanade Michaëlle Jean Republici Hrvatskoj organiziralo Veleposlanstvo Kanade, sudjelovale su istaknute političarke i predstavnice nevladinog sektora u Republici Hrvatskoj, aktivne protagonistice građanskog društva.

 • Žene na prvoj liniji zaštite okoliša

  Žene na prvoj liniji zaštite okoliša

  Pripremila Ksenija Grabar Od 20-26. rujna u New Yorku održan je UN-ov sastanak na vrhu o klimatskim promjenama. Ženski glasovi na sastanku (...)

 • Ženska kuna vrijedi 80 lipa!

  Ženska kuna vrijedi 80 lipa!

  Sloganom "Ženska kuna vrijedi 80 lipa" sindikalistice žele upozoriti na činjenicu da žene u Hrvatskoj zarađuju 20 posto manje od muškaraca, te predlažu da u skladu s time robe i usluge plaćaju 20 posto manje. Potporu akciji Ženske sekcije SSSH, dale su i predsjednice ženskih grupa NHS-a i HUS-a.

 • Kako klimatske promjene utječu na žene?

  Kako klimatske promjene utječu na žene?

  Prevela Diana Adžić Komentari na analize klimatskih promjena obično su slijepi na spolne razlike. A opet, žene, kojima je priznata (...)

 • Žene s godinama

  "Iako većina žena s godinama postanu naborane, obješene ili debele, glumica Brooke Shields u 43. godini izgleda bolje nego ikada." Stanoviti (ili (...)

 • Jednakost u vrijeme krize

  Jednakost u vrijeme krize

  Izvještaj Europske Komisije naglašava vjerojatnost da će ekonomska kriza ostaviti teže posljedice za zaposlene žene nego muškarce te dodatno naglasiti razliku (...)

Iz drugih medija

AEM