Članci s tagom: ured-za-ljudska-prava

 • Žene u politici nisu dekorativna kulisa, niti je rodna ravnopravnost floskula

  Žene u politici nisu dekorativna kulisa, niti je rodna ravnopravnost floskula

  Osim održavanja usred globalne pandemije, parlamentarne izbore 2020. pamtit ćemo i po činjenici da je njima u mnogo aspekata dominiralo pitanje ženskih prava.

 • "Ovaj pločnik rezerviran je za muškarce"

  "Ovaj pločnik rezerviran je za muškarce"

  Na javnim površinama diljem Hrvatske od četvrtka će niknuti plakati s natpisima: "Ovaj pločnik rezerviran je za muškarce", "Invalide ne poslužujemo", "Osobe druge vjere - ulaz na stražnja vrata". Riječ je o kampanji za suzbijanje diskriminacije u hrvatskome društvu koju provode Centar za mirovne studije, Pučki pravobranitelj i Ured za ljudska prava Vlade RH u suradnji s agencijom Bruketa&Žinić.

 • "Stražnja strana" na udaru institucija

  "Stražnja strana" na udaru institucija

  Slobodna Dalmacija i Jutarnji list donose priču o brošuri "Stražnja strana" koju je ove jeseni izdao Iskorak, a uz financijsku podršku Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Ureda za zdravstvo i branitelje Grada Zagreba, te Vladinog ureda za ljudska prava. Piše Jutarnji, u brošuri su se umjesto savjeta o suzbijanju HIV-a, našli savjeti za ugodniji odnos te veći užitak muških partnera.

 • Droga se prodaje jednom, rob nekoliko puta

  Droga se prodaje jednom, rob nekoliko puta

  Od 2002. do danas u Hrvatskoj je evidentirano 77 žrtava trgovine ljudima, od kojih su čak dvije trećine strani državljani. Od žrtava koje su hrvatski državljani 90 posto su žene, iako su zadnjih godina i muškarci postajali žrtve, ponajviše u svrhu radne eksploatacije.

Iz drugih medija

AEM