Članci s tagom: un

 • Japan: Uhvatiti se u koštac s rodnom ravnopravnošću

  Japan: Uhvatiti se u koštac s rodnom ravnopravnošću

  Prevela Bernarda Lusch Nova japanska ministrica pravosuđa obećala je da će se ozbiljno pozabaviti rodnom ravnopravnošću.

 • UN zahtijeva prestanak korištenja seksualnog nasilja kao ratne taktike

  UN zahtijeva prestanak korištenja seksualnog nasilja kao ratne taktike

  UN-ovo Vijeće sigurnosti u srijedu, 30. rujna, jednoglasno je usvojilo rezoluciju kojom se poziva na prestanak koristenja seksualnog nasilja kao ratne taktike. Rezolucija 1888 ponovila je zahtjev petnaesteročlanog tijela za "potpun prestanak svih činova seksualnog nasilja počinjenih sa bilo koje zaraćene strane".

 • Žene na prvoj liniji zaštite okoliša

  Žene na prvoj liniji zaštite okoliša

  Pripremila Ksenija Grabar Od 20-26. rujna u New Yorku održan je UN-ov sastanak na vrhu o klimatskim promjenama. Ženski glasovi na sastanku (...)

 • Generalna skupština UN-a usvojila rezoluciju o osnivanju novog tijela za ženska pitanja

  Generalna skupština UN-a usvojila rezoluciju o osnivanju novog tijela za ženska pitanja

  Nakon tri godine opsežnih konzultacija, Generalna skupština UN-a usvojila je 14. rujna rezoluciju kojom je poduzet sljedeći korak u procesu osnivanja novog tijela Ujedinjenih naroda usredotočenog na prava žena. Četiri agencije i ureda UN-a bit će spojeni u nov, jedinstven entitet unutar organizacije koji će promicati prava i dobrobit žena diljem svijeta te usmjeriti svoje djelovanje prema rodnoj ravnopravnosti.

 • Novo tijelo UN-a za ravnopravnost spolova

  Novo tijelo UN-a za ravnopravnost spolova

  Na pomolu je osnivanje novog tijela UN-a za provođenje ravnopravnosti spolova. Prijedlozi o njegovom institucionalnom obliku podnose se u rujnu 2009. Generalnoj skupštini UN-a. 

 • UN-ovu konferenciju o rasizmu obilježavaju otkazi

  UN-ovu konferenciju o rasizmu obilježavaju otkazi

  UN-ova konferencija o rasizmu nazvana "Durban II" počinje u ponedjeljak u Ženevi u ozračju koje je ovog vikenda pokvarilo otkazivanje dolaska nekoliko zemalja i strah od izgreda povezanih s dolaskom iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada koji je u nedjelju nazvao Izrael "stjegonošom rasizma".

 • Ban Ki-moon: Nasilje nad ženama je odvratno

  Ban Ki-moon: Nasilje nad ženama je odvratno

  Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon nazvao je nasilje nad ženama "odvratnim" i pozvao je političke čelnike predvode aktivnosti koje za cilj imaju zaustavljanje tog nasilja.

<< < 6 7 8 9 10

Iz drugih medija

AEM