Članci s tagom: svjetsko-nogometno-prvenstvo

 • Katar stao u obranu iskorištavanja migrantskih radnika/ca

  Katar stao u obranu iskorištavanja migrantskih radnika/ca

  Katar je danas stao u obranu reformi Zakona o radu nakon što su ga skupine za ljudska prava napale, navodeći da uvedene promjene neće zaustaviti nasilje i (...)

 • [VIDEO] Megan Rapinoe: 'Budite svoje!'

  [VIDEO] Megan Rapinoe: 'Budite svoje!'

  Megan Rapinoe , vezna igračica u pobjedničkom timu američke nogometne reprezentacije s nedavno održanog Svjetskog prvenstva, u videu govori o sportu, umjetnosti, (...)

 • Koliko je točno FIFA mizogina?

  Koliko je točno FIFA mizogina?

  Sutra počinje Svjetsko nogometno prvenstvo . Čudite se kako niste čuli/e za taj veliki događaj? To je zato što se radi o natjecanju ženskih nogometnih (...)

 • Cuiaba - zaboravljeni grad gdje caruju bijeda i kriminal

  Cuiaba - zaboravljeni grad gdje caruju bijeda i kriminal

  Mnogi se s pravom pitaju da li je Svjetska nogometna asocijacija pogriješila što je Svjetsko nogometno prvenstvo povjerila Brazilu, 'egzotičnoj' i ogromnoj zemlji (...)

 • VIDEO: Stop rasizmu i govoru mržnje na stadionima!

  VIDEO: Stop rasizmu i govoru mržnje na stadionima!

  Centar za mirovne studije (CMS) i udruga navijača/ica Bijeli anđeli objavili su video spot kojim pozivaju sve ljubitelje i ljubiteljice nogometa da tijekom (...)

 • Drugo lice Brazila: Na ulicama bukti pobuna protiv Mundijala

  Drugo lice Brazila: Na ulicama bukti pobuna protiv Mundijala

  Dok je svijet gledao spektakularno otvaranje Svjetskog nogometnog prvenstva , a milijuni euforično navijali uz televizijske prijenose, ulice brazilskih gradova (...)

 • Što se doista događa u Brazilu?

  Što se doista događa u Brazilu?

  Manje je od dva mjeseca do Svjetskog nogometnog prvenstva 2014, a stvari bi mogle biti još gore. Ismijavanje događaja sprejom ispisanom porukom na vlaku samo je (...)

 • Živjeti poput Brazilki

  Živjeti poput Brazilki

  Može li mizoginistička zemlja imati predsjednicu? Brazil dokazuje da je odgovor potvrdan. U više od tri godine, koliko državom predsjeda Dilma Rousseff , nije se (...)

 • Uoči Svjetskog prvenstva: Porast dječje prostitucije

  Uoči Svjetskog prvenstva: Porast dječje prostitucije

  Zahvaljujući Brazilu, stopa dječje prostitucije i seksualnog turizma u Latinskoj Americi raste, a veliki događaji poput karnevala i ostalih proslava privlače turiste (...)

 • Moj prvi put

  Moj prvi put

  Ako sam već morala izgubiti nevinost na nogometnom stadionu onda je velebni Wembley sigurno bio best place to do it . Kad mi je već prvi put onda bolje da je (...)

Iz drugih medija

AEM