Članci s tagom: siromastvo

 • Ne kupujte hranu, sakupljajte ju!

  Ne kupujte hranu, sakupljajte ju!

  Hrana, a ne oružje , plemenit je kolektiv mladih zagrebačkih entuzijasta koji žele ukazati na dvije pojavnosti našega društva koje se ne mogu ničime opravdati: (...)

 • Siromaštvo žena u Makedoniji

  Siromaštvo žena u Makedoniji

  Danas u Makedoniji moć odlučivanja pripada muškarcima što ima veze sa njihovom dominantnom pozicijom u obitelji. Naime, istraživanje dr. sc. Vesne Dimitrievske pokazalo je da su u Makedoniji žene, u odnosu na muškarce, u većem riziku od siromaštva. Faktori koji utječu na siromaštvo žene su obrazovanje, njen ekonomski položaj, životna dob, bračno stanje, etnička pripadnost te vrsta siromašne obitelji kojoj pripada.

 • Kad bi u nas trenutno zavladala anarhija, što biste prvo uzeli?

  Kad bi u nas trenutno zavladala anarhija, što biste prvo uzeli?

  Neredi u Londonu, i drugim engleskim gradovima, najčešće opisivani kao "sumanuta pljačka i palež" možda bi se u javnosti percipirali drugačije da su djeca krala kruh.

 • Mala zemlja za veliki relax

  Mala zemlja za veliki relax

  Jako sam relaksirana zadnjih tjedana. Mislim da se to nekako poklopilo s izborom novih ministara koji, za razliku od onih ljenjivaca Šukera, Biškupića i Vukelića, (...)

 • EU: Razlika u plaćama žena i muškaraca 18%

  EU: Razlika u plaćama žena i muškaraca 18%

  Odbor Europskog parlamenta za ženska prava i ravnopravnost spolova zauzeo se za više žena na vodećim položajima, smanjivanje razlika u plaćama između muškaraca i žena i donošenje mjera koje bi pomogle da žene budu manje izložene riziku od siromaštva, stoji na internetskoj stranici EP-a.
  Odbor je prošli tjedan usvojio dvije rezolucije - jednu o izazovima na polju ravnopravnosti spolova a drugu o smanjivanju siromaštva žena u EU-u.

<< < 6 7 8 9 10

Iz drugih medija

AEM