Članci s tagom: seksualnost

  • Kriška torte, crni prsten, pikov as, a ne dama i film o svemu tome

    Kriška torte, crni prsten, pikov as, a ne dama i film o svemu tome

    Što zapravo znate o aseksualnosti? (Smijeh?) Dokumentarac Angele Tucker nazvan (A)sexual , prikazan na VoxFeminae Festivalu donosi priču o (...)

  • O prostituciji i feminizmu

    O prostituciji i feminizmu

    Govor Rebecce Mott na debati "Što nije u redu s prostitucijom" u sklopu manifestacije Feminizam u Londonu 2009. godine dao je jedan pogled na prostituciju (...)

  • O pobačaju i njegovoj (ne)dostupnosti

    O pobačaju i njegovoj (ne)dostupnosti

    Prema studiji objavljenoj ovih dana u časopisu "Opstetricija i Ginekologija" , 97 % specijalista ginekologije i porodništva u SAD-u susreće se s pacijenticama (...)

  • Postoji li seksistička diskriminacija prema godinama?

    Postoji li seksistička diskriminacija prema godinama?

    ...ili se radi o sindromu čovjeka jogurta ? Stariji muškarci smatrani su oduvijek vrlo šarmantnima, što nije uvijek bio slučaj i sa starijim damama.

  • Ne tjerajmo žene na kuhinjske stolove!

    Ne tjerajmo žene na kuhinjske stolove!

    – Iskreno se nadam da Vlada neće mijenjati zagarantirano pravo žene da odlučuju o prekidu trudnoće. To bi bila katastrofa, kazala je Sanja Cesar  iz udruge CESI. U 33 godine star "Zakon o zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece"  nije se usudila dirati ni jedna hrvatska vlast. Ideju zabrane pobačaja proteklih 20 godina nije aktivno zagovarala ni jedna značajnija politička stranka.

  • Postkolonijalizam i problem postsocijalističke homofobije

    Postkolonijalizam i problem postsocijalističke homofobije

    6. svibnja 2011. na Filozofskom fakultetu održano je drugo predavanje u sklopu serije predavanja o rodu i seksualnosti na temu "The Borders of Love and Hate: (...)

  • Što je Catherine A. McKinnon rekla Nigelu Warburtonu i Davidu Edmondsu?

    Što je Catherine A. McKinnon rekla Nigelu Warburtonu i Davidu Edmondsu?

    Od nedavno je na Internetu dostupan razgovor s Catherine A. McKinnon , sada već legendarnom feministicom drugoga vala koja radi kao profesorica prava na Harvardu i (...)

  • Kako izgubiti nevinost?

    Kako izgubiti nevinost?

    Donosimo intervju sa redateljicom dokumentarnih filmova Therese Shechter o njezinom novom projektu Kako izgubiti nevinost (How to Lose your Virginity).

  • Modno iskorištavanje

    Modno iskorištavanje

    Prevela Jadranka Musa U prosinačkom izdanju časopisa Vogue Paris objavljen je editorijal koji prikazuje djevojčice (stare najviše pet ili šest (...)

  • Aromaterapijom do reproduktivnog zdravlja

    Aromaterapijom do reproduktivnog zdravlja

    Aromaterapija je, rekao bih, kao stvorena za žene. Postoji tolliko tegoba s kojima se žene na svakodnevnoj bazi susreću a koje se uspješno i lako mogu tretirati (...)

Iz drugih medija

AEM