Članci s tagom: seksizam

 • JE LI REPRESIJA PROBLEM?

  Tekst Jasenke Kodrnje koji je upucen Renatu Maticu a nije objavljen u listu Globus. To je odgovor na pismo Renata Matica objavljeno u listu Globus 25. rujna (...)

 • Bez komentara

 • SLUČAJ PREMIJERKA - SEKSIZAM NA DJELU

  SLUČAJ PREMIJERKA - SEKSIZAM NA DJELU

  CESI oštro osuđuje seksističke i mizogine komentare koji prevladavaju u javnom prostoru kada se govori o ženi kao mogućoj premijerki.

 • Nasmiješi se i odmahni rukom

  Bezazlena kolumna "Sve smo mi Jelena Veljača", koja je trebala pokazati s kakvim se stereotipima svaki dan susrećemo, izazvala je žustru raspravu popraćenu također popriličnom količinom stereotipa. Zanimljivo, najveći dio komentara dolazio je upravo od žena ljutitih na moje stavove o šovinizmu i seksizmu. 

 • Zašto smo sve mi Jelena Veljača??

  Zašto smo sve mi Jelena Veljača??

  Nosim bijelu haljinu - znači da pozivam kolege da skrivenim pogledima pokušavaju saznati koje je boje rublje koje nosim taj dan. Dolazim na posao našminkama i (...)

 • 'Zbog seksističkog Berlusconija bojkotirajte summit G8'

  Tri visokoobrazovane Talijanke uputile su otvoreno pismo prvim damama Velike Britanije Sari Brown i SAD-a Michelle Obama da bojkotiraju na summit G8 koji će se održati u L'Aquili zbog, kako ističu, "primitivnog ponašanja domaćina skupa Silvija Berlusconija prema ženama".

 • Bugarke tužile proizvođača pića zbog seksističke reklame

  Bugarke tužile proizvođača pića zbog seksističke reklame

  SKUPINA Bugarki odlučila je kako je dosta bilo ponižavanja žena u svrhu povećanja prodaje različitih proizvoda te su pokrenule tužbu protiv proizvođača pića čija reklama prikazuje ženu u toplesu s lubenicama ispred grudi uz slogan "Stigla je sezona lubenica".

 • Seksistički napad na Dubravku Šuicu

  Seksistički napad na Dubravku Šuicu

  Dubrovačkim su ulicama u danima izbora kružili letci koji aktualnu gradonačelnicu Dubravku Šuicu prikazuju u vrlo obnaženom izdanju. Na lecima, koji su djelo (...)

 • Seksistički napad na Tatjanu Holjevac

  Seksistički napad na Tatjanu Holjevac

  Kako je priopćeno iz izbornog stožera Tatjane Holjevac nepoznat broj plakata Tatjane Holjevac osvanulo je jutros sa protuženskim parolama. Jedan od tih plakata nalazi se na fotografiji desno.

 • Stup srama za političke stranke

  Stup srama za političke stranke

  U subotu je održana akcija Stup srama kako bi još jednom upozorio na nepoštivanje Zakona o ravnopravnosti spolova od strane političkih stranaka. Na stupu srama našle su se stranke koje nisu ostvarile 40% žena na kandidacijskim listama.

Iz drugih medija

AEM