Članci s tagom: sabor

 • Saborski Odbor za ravnopravnost spolova preporuča

  Saborski Odbor za ravnopravnost spolova preporuča

  Odbor za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora je slijedom rasprave i zaključaka sa tematske sjednice Odbora održane dana 21. rujna 2010., na kojoj su sudjelovali brojni predstavnici/e nadležnih institucija kao i nevladinih organizacija i koja je bila posvećena pitanju  prevencije nasilja u obitelji i učinkovitosti sustava psiho-socijalnog tretmana nasilnika, uputio je Vladi RH, te nadležnim ministarstvima i ostalim državnim tijelima preporuke kako bi se povećala učinkovitost sustava prevencije i općenito suzbijanja nasilja nad ženama i u obitelji. Ujedno je izražena nada da će se navedeni set preporuka uvažiti i uključiti u rad svih nadležnih tijela.

 • Boli činjenica da ima toliko žena na Zavodu za zapošljavanje

  Gordana Simonović razgovarala je za Libelu sa saborskom zastupnicom SDP-a Nadicom Jelaš . Gospođo Jelaš, vrlo ste aktivni u radu saborskog Odbora za (...)

 • Borba pjetlića

  Kažu novinski izvještaji da je i na današnjem saborskom aktualcu bilo burno. Opozicija šamarala Vladu, Vlada uzvraćala udarac, ali jedno je pitanje odmah došlo na sve (...)

 • Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji

  U Hrvatskom saboru trenutno traje rasprava o Prijedlogu Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Prijedlog zakona možete pronaći ovdje , a raspravu pratiti i putem (...)

 • U Hrvatskom saboru nema etike

  U Hrvatskom saboru nema etike

  Prozivaju li se hrvatski saborski zastupnici u javnosti i medijima neopravdano zbog nerada, neznanja i neetičnosti ili javna percepcija ove, najviše državne (...)

 • U Saboru najaktivnija Ingrid Antičević-Marinović

  Saborski zastupnici i zastupnice u sabornici su lani govorili ukupno 6453 puta, a nakon 1062 pojedinačne rasprave, najviše je ispravaka netočnih navoda, za koje su se zastupnici javili 1393 puta, objavio je Sabor na svojoj internetskoj stranici. Najaktivnija tijekom sedam prošlogodišnih zasjedanja bila je SDP-ova zastupnica Ingrid Antičević-Marinović, koja je govorila 228 puta, najviše u pojedinačnoj raspravi (56).

<< < 4 5 6 7 8

Iz drugih medija

AEM