Članci s tagom: reproduktivna-prava

 • Kako možemo 'imati sve' kad Indijanke nemaju ni Plan B?

  Kako možemo 'imati sve' kad Indijanke nemaju ni Plan B?

  Za vrijeme nedavnih predsjedničkih izbora u SAD-u bili/e smo svjedoci/kinje isprazne političke retorike o reproduktivnim pravima. Od zakona o abortusu do 'legitimnog (...)

 • Rat protiv žena - vraćanje sata unatrag!

  Rat protiv žena - vraćanje sata unatrag!

  Rat protiv žena politička je fraza koja se koristi u SAD-u za opisivanje inicijativa Republikanske stranke kako na saveznom, tako i na državnim nivoima kako bi se (...)

 • Žena umrla nakon što su u bolnici odbili učiniti pobačaj

  Žena umrla nakon što su u bolnici odbili učiniti pobačaj

  Feministkinje i pro-choice političari/ke pozivaju na hitnu promjenu irskog zakona o pobačaju, nakon smrti Savite Halappanavar , 31-godišnje stomatologinje koja (...)

 • Nova Vlada, ista diskriminacija

  Nova Vlada, ista diskriminacija

  Ženska mreža Hrvatske: Novi Zakon o medicinski pomognutoj oplodnji sadrži odredbu koja eksplicitno propisuje diskriminaciju žena koje žive same ili u istospolnim (...)

 • "Želim poticati djevojčice na pisanje"

  "Želim poticati djevojčice na pisanje"

  American Association of University Women (AAUW) je neprofitabilna organizacija koja svake godine dodjeljuje stipendije za većinu američkih sveučilišta djevojkama i (...)

 • 'Svjetski čelnici srozavaju ženska prava'

  'Svjetski čelnici srozavaju ženska prava'

  Mary Robinson , bivša irska predsjednica i visoka povjerenica UN-a za ljudska prava, mišljenja je da su ženska prava pod napadom već 20 godina , nakon što (...)

 • Lezbijke neće imati pravo na medicinski potpomognutu oplodnju

  Lezbijke neće imati pravo na medicinski potpomognutu oplodnju

  Nakon burnih rasprava i niza reakcija u javnosti, u Saboru je danas s 88 glasova za i 45 protiv donio Zakon o MPO-u. Očekivano, među najžešćim protivnicima bili su (...)

 • SAD: Reproduktivna prava žena na udaru fundamentalista

  SAD: Reproduktivna prava žena na udaru fundamentalista

  Posljednjih mjesec dana se u Sjedinjenim Američkim Državama vodi zanimljiva, ali i kontroverzna rasprava vezana za ženska reproduktivna prava. Krajem siječnja Vlada SAD-a predstavila je nov zakon u kojem se zahtjeva besplatan pristup kontracepciji svim ženama. Kontracepcija bi tako bila obuhvaćena zdravstvenim osiguranjem i samim time dostupnija.

Iz drugih medija

AEM