Članci s tagom: religija

 • Vatikan, Iran, Rusija, Egipat i Sudan protiv deklaracije UN-a u kojoj se osuđuje nasilje nad ženama

  Vatikan, Iran, Rusija, Egipat i Sudan protiv deklaracije UN-a u kojoj se osuđuje nasilje nad ženama

  Vatikan, Iran i Rusija nastavili su u petak s protivljenjem nacrtu deklaracije Ujedinjenih nacija u kojem se osuđuje nasilje nad ženama zbog pasusa o religiji, (...)

 • Religiozni muškarci vas se boje

  Religiozni muškarci vas se boje

  Drage djevojke, Vi ste moćne više nego riječi mogu izreći, jer prijetite razjasniti kontrolu korumpiranih muškaraca koji zlorabe svoj autoritet.

 • Tko treba Crkvu još?

  Tko treba Crkvu još?

  Kao malenoj djevojčici djed mi je kazao kako se su se svi ratovi na ovome svijetu vodili i vode zbog nacije i religije. Tada nisam shvaćala što to znači, ali (...)

 • Irska i crkva prisiljavale djevojčice na ropski rad

  Irska i crkva prisiljavale djevojčice na ropski rad

  Nakon desetljeća pritisaka irska vlada jučer je napokon priznala sudjelovanje države u sustavnom maltretiranju i porobljavanju djevojaka u katoličkoj odgojnoj (...)

 • Kretanje žena praćeno SMS-om

  Kretanje žena praćeno SMS-om

  Saudijska Arabija suočava se s optužbama zbog ponašanja nalik Big Brotheru nakon što je objavljeno uvođenje novog elektronskog sustava kojim muški "skrbnici" (...)

 • Nemir u Gazi - nemir u meni

  Nemir u Gazi - nemir u meni

  Znate, ja ne znam što da mislim više. Skupilo se u meni bijesa, razočaranja, nade, tuge, ljubavi, nemoći. Nemoći prije svega. I dođe mi da vrištim i trčim i hodam (...)

 • Otvoreno pismo jedne studentice

  Otvoreno pismo jedne studentice

  Mnogo se pisalo o uvođenju zdravstvenog odgoja u hrvatske škole. Mnogo se i pričalo o tome. Neki su pričali previše, neki su šutjeli. Stigao je, dakle, trenutak da (...)

 • FRApantna priča

  FRApantna priča

  Spektakularno, senzacionalno i skandalozno! Još jedna trakavica o svećeniku koji ne hoda u skromnim haljama i ne živi na kruhu i vodi trenutno uzurpira hrvatski (i (...)

 • Djevojčica koja je postala globalnom ikonom

  Djevojčica koja je postala globalnom ikonom

  Posljednjih dana svi veliki svjetski mediji, pa i oni hrvatski, prate sudbinu Malale Yousafzai, 14 godišnje pakistanske djevojčice kojoj su talibani pucali u glavu.

 • Kako me moja crkva učila da mrzim homoseksualce

  Kako me moja crkva učila da mrzim homoseksualce

  Upozorenje – ovaj tekst sadrži govor mržnje, i opise protiv LGBTQ zajednice,koje moja crkva koristi kako bi manipulirala svoje mlade.

<< < 3 4 5 6 7 > >>

Iz drugih medija

AEM