Članci s tagom: religija

 • 'Sanjam o naciji gdje će škole biti sigurno utočište za djecu'

  'Sanjam o naciji gdje će škole biti sigurno utočište za djecu'

  U posljednjih nekoliko godina, u Nigeriji je broj stanovnika i stanovnica eksponencionalno rastao, sada iznosi oko 174 milijuna ljudi, dok je 45 posto populacije (...)

 • Muslim, queer, feminist

  Muslim, queer, feminist

  Aaminah Kahn je 24-godišnja australska blogerica koja se u središtu virtualne pozornosti našla zahvaljujući svom najrecentnijem blogu naslova Muslimanka, (...)

 • Žene i desni tabor na prijelazu stoljeća

  Žene i desni tabor na prijelazu stoljeća

  Željka Markić i Ruža Tomašić predstavljaju znakovite figure, možemo njima dodati i Marijanu Petir , svojevrsnih perjanica ženske ekstremne desnice 'umivenog (...)

 • 'Duhovna obnova' u Booksi

  'Duhovna obnova' u Booksi

  U petak, 13. prosinca, u književnom klubu Booksa , održana je deseta Roza hipnoza , ciklus tribina koje je pokrenuo Zagreb Pride. Naslovljena " Duhovna obnova (...)

 • Vjerovanje, prakse, tumačenje i predrasude

  Vjerovanje, prakse, tumačenje i predrasude

  U ponedjeljak, 30. rujna, u Kući ljudskih prava , održano je predavanje na temu Različita lica islama – vjerovanje, prakse, tumačenje i predrasude u (...)

 • El Salvador: Abortus ispred života

  El Salvador: Abortus ispred života

  Vrhovni sud El Salvadora odbio je 22-godišnjakinji pobačaj koji bi joj mogao spasiti život . 'Beatriz' je pseudonim za 26 tjedana trudnu 22-godišnju ženu, (...)

 • Raspad ili evolucija braka

  Raspad ili evolucija braka

  U srijedu, 5. lipnja u organizaciji hrvatskog ogranka Svjetskog saveza mladih ( World Youth Alliance Hrvatska) na zagrebačkom Filozofskom fakultetu održao se (...)

 • Moj Bog ne mrzi pedere

  Moj Bog ne mrzi pedere

  Neraspoložena za mržnju. Mislila sam da je krivo vrijeme da pišem, ali možda je pravo. Možda je najidealnije vrijeme. Sve dugine boje Vjernica. Gay.

 • Ujedinjeno Kraljevstvo: muslimanke u unakrsnoj vatri zadrtih

  Ujedinjeno Kraljevstvo: muslimanke u unakrsnoj vatri zadrtih

  Muslimanke su uvijek bile više izložene antimuslimanskom nasilju nego muškarci. Potvrdila je to Tell Mama – državna agencija za pomoć žrtvama koja mjeri nasilje (...)

 • Tko ne želi zaustaviti nasilje nad ženama?

  Tko ne želi zaustaviti nasilje nad ženama?

  Ne postoji puno stvari oko kojih se Vatikan i Muslimansko bratstvo slažu, ali jedna od njih jest da drže žene na 'njihovom mjestu'. Pod izlikom kulture, (...)

<< < 2 3 4 5 6 > >>

Iz drugih medija

AEM