Članci s tagom: ravnopravnost

 • Matrijarhat koji to nije

  Matrijarhat koji to nije

  Mit o matrijarhatu jedan je od najstarijih patrijarhalnih izmišljotina. Te priče o primitivnim kraljicama-ratnicama, stasitim boginjama i amazonskim plemenima (...)

 • 'Slabija participacija žena u politici znači i nižu stopu razvoja!'

  'Slabija participacija žena u politici znači i nižu stopu razvoja!'

  Za vrijeme njenog posjeta Zagrebu, Winnie Byanyima, aktivistkinja za ravnopravnost spolova iz Ugande, porazgovarala je s nama o ključnim političkim problemima današnjice i potrebi da se žene više uključe u rješavanje istih.

 • Skretanje rute je izravna diskriminacija!

  Skretanje rute je izravna diskriminacija!

  Gradska uprava na današnjem je sastanku odlučila da će završni skup Split Pridea 2012. biti na Prokurativama, a ne na Rivi, kao prošle godine na prvoj splitskoj (...)

 • Komisije za jednakost i ljudska prava daje veće plaće bijelim muškarcima!

  Komisije za jednakost i ljudska prava daje veće plaće bijelim muškarcima!

  Iz Komisije za jednakost i ljudska prava (EHRC) priznali su da su kod njih muškarci plaćeni više od žena . Izjava Komisije, koja bi poput psa čuvara trebala (...)

 • Stvari zbog kojih se NE bismo trebale ispričavati

  Stvari zbog kojih se NE bismo trebale ispričavati

  Prevela Nada Kujundžić Žao mi je. Tako mi je žao. Zbilja mi je jako žao. Užasno mi je žao. Oprosti što sam te pogledala dok si gledao televiziju.

 • Kako je feminizam postao tabu?

  Kako je feminizam postao tabu?

  Feministkinja i feminizam danas su termini koji se nerijetko dobacuju kao uvreda. Manje ili više sugerirajući da postoji nešto loše i neprijateljsko u ukazivanju (...)

 • Anti-klerikalna, libertarijanska stranka treća po snazi u Poljskoj

  Anti-klerikalna, libertarijanska stranka treća po snazi u Poljskoj

  Pokret Palikot, libertarijanska, anti-klerikalna stranka predvođena Januszom Palikotom, osvojio je 10% glasova na poljskim parlamentarnim izborima održanim prethodni vikend te je time postala treća stranka po jačini u Poljskoj. Zahvaljujući uspjehu stranke u poljski parlament Sejm ušla je Anna Grodzka, aktivistica za prava transeksualnih osoba, koja će biti prva transesksualna parlamentarna zastupnica.

 • Žene na liste, ženske zahtjeve u programe!

  Žene na liste, ženske zahtjeve u programe!

  U Zagrebu 27. rujna 2011. predstavljene su kampanje za unaprjeđenje sudjelovanja žena u izborima koje provode feminističke organizacije Centar za ženske studije te CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje zajedno s partnerskim organizacijama BaBe!, Domine, Delfin i CGI. "Iako se radi o dvije kampanje, cilj obje kampanje je zajednički - povećanje participacije žena u odlučivanju" istaknula je Jasminka Pešut iz Centra za ženske studije

 • INDIJA - OPASNO MJESTO ZA ŽENE

  INDIJA - OPASNO MJESTO ZA ŽENE

  Zemlja koja na svom čelu ima ženu za predsjednicu države, predsjednicu donjeg parlamenta, ministricu ruralnog razvitka i ministricu za žene i razvoj djece, koja ima i (...)

 • Teška borba za prava osoba s invaliditetom

  Teška borba za prava osoba s invaliditetom

  Prevela Nada Kujundžić Prava osoba s invaliditetom su ljudska prava U sklopu petog međunarodnog znanstvenog skupa koji se bavi temama (...)

<< < 5 6 7 8 9 > >>

Iz drugih medija

AEM