Članci s tagom: predsjednica

 • Hillary, 2016.

  Hillary, 2016.

  Počinju pripreme za izbore 2016., a Hillary Clinton se pojavljuje kao velika i važna kandidatkinja. To znači da je vrijeme da se, jednako kao i 2008., pripremimo za (...)

 • Je li Hrvatska spremna za predsjednicu?

  Je li Hrvatska spremna za predsjednicu?

  Premda će eventualni izbor gospođe Grabar Kitarović za predsjednicu predstavljati dobrodošlu promjenu duboko ukorijenjenih tradicionalnih društvenih obrazaca, medijsko (...)

 • Kolinda Grabar Kitarović u utrci za Pantovčak

  Kolinda Grabar Kitarović u utrci za Pantovčak

  HDZ danas je i službeno kao svoju kanidatkinju za predsjednicu države istaknuo Kolindu Grabar Kitarović . - Ona ima čitav niz komparativnih prednosti u odnosu (...)

 • Hillary Clinton napušta politiku

  Hillary Clinton napušta politiku

  Američka državna tajnica na odlasku Hillary Clinton (65) nagovijestila je da se više neće vraćati u politiku i time je potkopala nagađanja da će se kandidirati na (...)

 • Žene na vlasti u Brazilu

  Žene na vlasti u Brazilu

  Prevela i prilagodila Nada Kujundžić Nova predsjednica Brazila Dilma Rousseff vrlo je brzo iskoračila iz sjene svog karizmatičnog prethodnika Luiza (...)

 • Pobjednica Cristina

  Pobjednica Cristina

  Cristina Elisabet Fernandez de Kirchner  započela je svoju političku karijeru sedamdesetih godina u pokretu Mladi peronisti. Ona nije samo prva žena koja je izabrana za predsjednicu Argentine, nego je i prva kojoj je to pošlo za rukom dva puta za redom. Na jučerašnjim izborima ponovno je uvjerljivo pobijedila osvojivši 54 posto glasova.

 • Atifete Jahjaga postala predsjednica Kosova

  Atifete Jahjaga postala predsjednica Kosova

  Kosovski parlament izabrao je u četvrtak ženu, generalicu policije Atifete Jahjaga za predsjednicu Kosova i tako priveo kraju političku krizu. 'Na temelju glasova proglašavam da je Atifete Jahjaga izabrana za predsjednicu Republike Kosovo', rekao je pred zastupnicima predsjednik izbornog povjerenstva Berat Buzhala na izvanrednoj sjednici parlamenta. Ustavni sud je prije tjedan dana proglasio neustavnim izbor Behgjeta Pacollija na predsjedničku dužnost, što je uzrokovalo političku krizu na Kosovu.

 • Brazil dobio prvu predsjednicu

  Brazil dobio prvu predsjednicu

  Kandidatkinja vladajuće brazilske Radničke stranke Dilma Rousseff (62) pobijedila je u drugom krugu predsjedničkih izbora. Postala je tako prvom predsjednicom u povijesti Brazila. Nakon prebrojenih 95% glasova, bivša desna ruka predsjednika Luiza Inacia Lule da Silve dobila je 55,6% glasova, objavilo je državno izborno povjerenstvo. U kampanji je isticala vlastitu revolucionarnu prošlost. Rousseff se obučavala za gerilku, tri je godine bila u zatvoru i ondje mučena tijekom diktature.

 • Da, naravno da se smatram feministkinjom

  Da, naravno da se smatram feministkinjom

  Vesna Pusić u Libelinom interview-u:  - Naravno da se smatram feministkinjom. Ja mislim da je to pitanje, pitanje temeljne ljudske i društvene pristojnosti. Jer, što znači biti feministkinja?! Znači biti svjesna činjenice da žene i muškarci ravnopravno sudjeluju u društvu u svim aspektima društvenog života. Ja mislim, dakle, da je to isto kao ne biti rasista.

   

 • Vesna Škare Ožbolt: Dosadna i prljava kampanja

  Nezavisna predsjednička kandidatica Vesna Škare-Ožbolt na konferenciji za novinare u Šibeniku kazala je kako je dosadašnja kampanja na površini dosadna, no iznutra (...)

<< < 1 2 3 > >>

Iz drugih medija

AEM