Članci s tagom: povorka-ponosa

 • Mađarske vlasti zabranile održavanje Povorke Ponosa

  Mađarske vlasti zabranile održavanje Povorke Ponosa

  Načelnik policije u Budimpešti izdao je 6. travnja priopćenje o zabrani održavanja LGBT Povorke ponosa planirane za 7. srpnja 2012. Amnesty International (...)

 • SPLIT- Najbolja reklama za ZAGREB

  SPLIT- Najbolja reklama za ZAGREB

  Najveći je dalmatinski grad uoči PRIDEa bio inkubator primitivizma, netolerancije i diskriminacije, grad u kojem je sve najavljivalo subotnji sumrak ljudskih i (...)

 • Zemlje članice EU nejednako postupaju prema LGBT osobama

  Zemlje članice EU nejednako postupaju prema LGBT osobama

  Europska agencija za temeljna prava (FRA) izradila je iscrpan izvještaj o položaju LGBT osoba u Europskoj uniji, pod nazivom 'Homofobija, transfobija i diskriminacija zbog seksualne orijentacije i rodnog identiteta'. U njemu se zaključuje da se u nekim članicama EU položaj LGBT osoba popravlja, zahvaljujući zakonima i društvenoj praksi, dok se u drugima prava LGBT osoba zanemaruju i ograničavaju.

 • Mladići protiv nasilja

  Mladići protiv nasilja

  Povodom nedavnih nasilnih događaja na beogradskom Pride-u i divljanja navijačkih grupa u Italiji, Inicijativa mladića obratila se javnosti a njihovo pismo pročitajte (...)

 • Parada ponosa prošla bez incidenata, huligani napali policiju

  Parada ponosa prošla bez incidenata, huligani napali policiju

  "Parada ponosa" sa više od hiljadu učesnika prošla je centrom Beograda bez incidenata, do Studentskog kulturnog centra. Učesnici "Parade" su posle okupljanja i otvaranja skupa u parku Manjež prošetali Nemanjinom ulicom, Ulicom kneza Miloša i Masarikovom, kako je i planirano. Učesnici kolone uzvikivali su parole poput "Solidarno protiv fašizama", a na čelu kolone je veliki transparent "Možemo zajedno". Manifestaciji prisustvuje ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić, predstavnici DS-a i LDP-a, nevladinih inicijativa...

 • Vidimo se iduće godine na jubilarnom 10. Zagreb Pride-u

  Vidimo se iduće godine na jubilarnom 10. Zagreb Pride-u

  Subotnja Povorka ponosa bila je po dosad najveći masovni prosvjedni coming out u Hrvatskoj. Bilo  je gotovo tisuću sudionika i sudionica i svake godine nas je sve više. To je pokazatelj da su LGBTIQ osobe u Zagrebu sve slobodnije i da im je prosvjed protiv diskriminacije, homofobije i transfobije važan i potreban. No, Povorka ponosa Zagreb Pridea je i prosvjed protiv svakog oblika nasilja, fašizma, nacionalizma, rasizma, seksizma i ksenofobije. Tako će biti i iduće godine, na desetom jubilarnom Zagreb Prideu.

 • Podržimo ljudska prava i civiliziranu Hrvatsku

  Podržimo ljudska prava i civiliziranu Hrvatsku

  Danas točno u 15h sa Trga žrtava fašizma u Zagrebu kreće Povorka ponosa LGBTIQ osoba, deveti po redu Zagreb Pride. Povorka ponosa Zagreb Pridea je godišnji LGBTIQ prosvjedni marš s političko-zabavno-kulturnom manifestacijom koja se kontinuirano održava u lipnju ili srpnju od 2002. godine u Zagrebu. "Zagreb Pride" je jedini Pride u Hrvatskoj, a od značaja je i za susjedne zemlje gdje zbog društveno-političke klime ili zabrane vlasti nije u mogućnosti organizirati Pride. Pride se ove godine održava pod sloganom "Hrvatska to može progutati!".

 • Karamarko bi trebao zabraniti anti-gay skup!

  Karamarko bi trebao zabraniti anti-gay skup!

  Ruta ovogodišnjeg Zagreb pridea je, iako je bilo nekih problema te im je prvotno Gradsko poglavarstvo bilo zabranilo prolazak preko Trga bana Jelačića, ipak usklađena te je postignut dogovor koji zadovoljava organizatore. Tako Povorka ponosa ove godine ima malo drugačiji hodogram nego je to bilo slučaj prethodnih godina. Kreće se sa Trga žrtava fašizma, zatim ide prema Jurišićevoj i preko Trg bana Jelačića i Gajeva dolazi do Zrinjevca. Na Zrinjevcu će se održati javni skup, a nakon toga je previđen koncert. Organizatorima skupa svoju podršku je dao i predsjednik Ivo Josipović koji ih je primio u njegovoj rezidenciji na Pantovčaku.

 • Zagreb Pride povorka po prvi puta kreće sa Trga žrtava fašizma

  Zagreb Pride povorka po prvi puta kreće sa Trga žrtava fašizma

  U Zagrebu će se devetu godinu zaredom održati društvena i politička manifestacija Zagreb Pride 2010. Glavni dio ovogodišnjeg Pridea održat će se od 5. do 20. lipnja, a Povorka ponosa i javni skup s koncertom bit će u subotu, 19. lipnja. Pride se održava pod sloganom "Hrvatska to može progutati!". Tema Povorke ponosa je "Sloboda seksualnog izražavanja i različitost seksualnih praksi". Dvotjedni program Zagreb Pride-a počinje 5. lipnja sa u Hrvatskoj jedinstvenom maturalnom zabavom "Prom Partycipacijom".

 • "Povorka ponosa" neće se održati

  "Povorka ponosa" neće se održati

  Organizatori Povorke ponosa dobili su od nadležnih rješenje da se ne može jamčiti sigurnost skupa i kažu da stoga nema osnova da se ta manifestacija održi.

Iz drugih medija

AEM