Članci s tagom: meksiko

 • Umjetnost i feminizam s potpisom Judithe Hernández

  Umjetnost i feminizam s potpisom Judithe Hernández

  Judithe Hernández je vizualna umjetnica i feministkinja, poznata kao dio tzv. 'Chicano' pokreta za etnička, socijalna i društvena prava meksičkih (...)

 • Meksiko dosudio povijesnu kaznu za femicid

  Meksiko dosudio povijesnu kaznu za femicid

  Petorica muškaraca u sjevernom Meksiku osuđena su na neviđenih 697 godina zatvorske kazne za femicid 11 žena , u zemlji u kojoj je stotine mladih žena ubijeno od (...)

 • Meksikanke u problemima zbog teksaškog zakona o pobačaju

  Meksikanke u problemima zbog teksaškog zakona o pobačaju

  Kako se stišava buka oko teksaškog zakona o pobačaju, lokalne bolnice napominju kako će Meksikanke – koje su često odlazile u Ameriku kako bi prekinule trudnoću (...)

 • 'Transparentnost medija je najvažniji aspekt demokracije'

  'Transparentnost medija je najvažniji aspekt demokracije'

  Meksička aktivistkinja i novinarka Andrea Arzaba , koja se uglavnom bavi problematikom okoliša, razvoja društva, kulture i ljudskim pravima, te pravde u društvu (...)

 • Ropstvo 21. stoljeća: Zarobili ih i tjerali na besplatan rad

  Ropstvo 21. stoljeća: Zarobili ih i tjerali na besplatan rad

  Meksičke vlasti su spasile najmanje 275 osoba, koje su bile zarobljene u neljudskim uvjetima u jednom kampu, gdje su protiv svoje volje iskorištavane i izrabljivane za (...)

 • Lezbijke marširale Mexico Cityjem

  Lezbijke marširale Mexico Cityjem

  Lezbijski marš u Mexico Cityju proteklog je vikenda ujedinio stotine studentica, radnica, kućanica, menadžerica, aktivistkinja i svih onih koje smatraju kako država (...)

 • Južna Amerika - kontinent duginih boja!

  Južna Amerika - kontinent duginih boja!

  Nakon što je američki predsjednik Barack Obama u svojem drugom inauguralnom govoru naglasio potrebu borbe za LGBT ravnopravnost, utjecajni časopis Foreign (...)

 • Feminizacija nezaposlenosti u Meksiku

  Feminizacija nezaposlenosti u Meksiku

  Meksiko je pogodila ´feminizacija nezaposlenosti´: izgledi za zapošljavanje mladih žena, čak i onih visokoobrazovanih, nisu nimalo obećavajući. Prema podacima Nacionalnog zavoda za statistiku, u studenom prošle godine u Meksiku je bilo 2.8 milijuna nezaposlenih. Sve manji broj radnih mjesta potaknuo je mnoge na migraciju u Sjedinjene Države. Očajni mladi ljudi nerijetko se odlučuju i na ilegalni prelazak granice, dovodeći time vlastiti život u opasnost:

 • Mexico City ozakonio brakove istospolnih parova

  Mexico City ozakonio brakove istospolnih parova

  Gradska skupština Mexico Cityja u ponedjeljak je ozakonila brakove istospolnih parova i njihovo pravo na usvajanje djece. Gradski su vijećnici prihvatili zakon o legalizaciji brakova istospolnih parova i dali im i pravo na usvajanje djece. Prema gradskom zakonu, brak je dosad bio definiran kao zajednica muškarca i žene što je sada promijenjeno u zajednicu dvoje ljudi.

<< < 1 2 3

Iz drugih medija

AEM