Članci s tagom: hrvatski-studiji

 • Kriza na Sveučilištu: privatni interesi se provode institucionalnim nasiljem nad akademskom zajednicom

  Kriza na Sveučilištu: privatni interesi se provode institucionalnim nasiljem nad akademskom zajednicom

  Sveučilište u Zagrebu trenutno prolazi kroz jedno od najmračnijih razdoblja od svojeg osnutka. Njime despotski vladaju ljudi koji zloupotrebljavaju svoju javnu (...)

 • Izazovi za žene na tržištu rada: Mlade, školovane i nezaposlene

  Izazovi za žene na tržištu rada: Mlade, školovane i nezaposlene

  U petak, 6. ožujka održan je okrugli stol pod nazivom Mlade, školovane, nezaposlene - izazovi za žene na tržištu rada u Hrvatskoj .

 • Dies historiae posvećen ženama

  Dies historiae posvećen ženama

  Deseti znanstveni simpozij Dies historiae na Hrvatskim studijima , održan 5. prosinca, bio je posvećen ženama kroz povijest. Na samom početku simpozija (...)

 • JE LI REPRESIJA PROBLEM?

  Tekst Jasenke Kodrnje koji je upucen Renatu Maticu a nije objavljen u listu Globus. To je odgovor na pismo Renata Matica objavljeno u listu Globus 25. rujna (...)

 • MUŠKO PRIPETAVANJE

  MUŠKO PRIPETAVANJE

  Libela objavljuje integralni tekst Jasenke Kodrnje čiji su kolegiji iz područja rodnih studija "Uvod u rodne studije" i "Feminističke teorije" isključeni iz nastavnog programa Hrvatskih studija, Odsjeka za sociologiju za narednu 2009/10. akademsku godinu. Zašto su predmeti iz područja rodnih studija isključeni?

 • Hrvatski studiji diskriminacijom krše zakon

  Centar za mirovne studije, B.a.B.e., CESI i Kuća ljudskih prava reagirali su na postupke uprave Hrvatskih studija koji su puštanjem u zgradu samo studenata koji se protive prosvjedu i drugim postupcima ugrozili ljudska prava i time prekršili zakon o diskriminaciji. Svoju reakciju su uputili rektoru, ministru, državnom odvjetništvu i pučkom pravobranitelju, te medijima pa je objavljujemo u cijelosti.

Iz drugih medija

AEM