Članci s tagom: filmovi

 • Ženska strana revolucije: Mizoginijo, čuvaj se!

  Ženska strana revolucije: Mizoginijo, čuvaj se!

  Deveti PitchWise - festival ženske umjetnosti i aktivizma u organizaciji Fondacije CURE održan je prošli tjedan u Sarajevu. Na festivalu smo imale priliku (...)

 • Film queer tematike otvara Motovun Film Festival

  Film queer tematike otvara Motovun Film Festival

  Već 17 godina za redom jedan od najposjećenijih filmskih festivala u regiji Motovun Film Festival , ponovno otvara svoja vrata. Od 26. do 30 srpnja 2014. (...)

 • Jedno sadržajno putovanje

  Jedno sadržajno putovanje

  Nakon prošlogodišnjeg slavljenja ženske snage putem superheroina, Vox Feminae festival svoje sedmo izdanje posvećuje mučenicama. Festival će biti održan od 14. (...)

 • Gdje su djevojčice u medijskim sadržajima za djecu?

  Gdje su djevojčice u medijskim sadržajima za djecu?

  Nedostatak medijske predstavljenosti je veliki problem za žene, a mogao bi biti još veći za djevojčice. Sa tako mnogo današnjih dječjih medija usmjerenih na dječake, (...)

 • Četiri superVOXfeminae dana

  Četiri superVOXfeminae dana

  U subotu je projekcijama triju pobjedničkih filmova završen šesti po redu Vox feminae festival. Za one koji su propustili festival, slijedi pregled najzanimljivijih (...)

 • Sedam 'ženskih filmova' koji potajno mrze žene

  Sedam 'ženskih filmova' koji potajno mrze žene

  Prevela i prilagodila Nada Kujundžić Bacimo zajedno pogled na nekoliko navodno romantičnih filmova koji se u prvom redu obraćaju ženskoj publici, no koji (...)

 • Vox Feminae u Zagrebu i PitchWise u Sarajevu

  Vox Feminae u Zagrebu i PitchWise u Sarajevu

  Od 16. do 19. rujna Grad Zagreb četvrtu godinu za redom postaje središte umjetnički odvažnih glasova žena kada se Vox Feminae festival sa pregrštom filmova, glazbe, diskusija i radionica odvija u AKC Medika. Festival po prvi puta ima međunarodni natjecateljski filmski program. U isto vrijeme u Sarajevu se održava peti PitchWise Festival, festival ženske umjetnosti BiH 2010, čiji je program ove godine usmjeren na trenutne feminističke pokrete u zemlji i susjednim državama, a istovremeno i na globalne feminističke pokrete.

<< < 1 2

Iz drugih medija

AEM