Članci s tagom: fifa

 • Ženska nogometna reprezentacija Australije bit će jednako plaćena kao i muška

  Ženska nogometna reprezentacija Australije bit će jednako plaćena kao i muška

  Uoči ženskog svjetskog nogometnog prvenstva, koje je održano u Francuskoj ove godine, tim je lansirao kampanju kako bi izvršio pritisak na FIFU da omogući jednake (...)

 • Nogometašice traže jednake plaće za osvajanje Svjetskog prvenstva

  Nogometašice traže jednake plaće za osvajanje Svjetskog prvenstva

  Skandiranje "Jednake plaće!" odjekivalo je s tribina Stade de Lyon u Francuskoj u nedjelju nakon pobjede američke ženske reprezentacije 2-0 nad Nizozemskom u utakmici (...)

 • UN Women: bazilska nogometašica Maria Vieira da Silva proglašena ambadasoricom dobre volje

  UN Women: bazilska nogometašica Maria Vieira da Silva proglašena ambadasoricom dobre volje

  Brazilska nogometašica Maria Vieira da Silva proglašena je ambadasoricom dobre volje od strane UN Women , koji u objašnjenju odluke navodi da će da Silva svojom (...)

 • Žena na naslovnici igre FIFA 16

  Žena na naslovnici igre FIFA 16

  Prvi put u povijesti, na naslovnici popularne EA Sports igre FIFA 16 pojavit će se žena . Zvijezda američkog Women's National Teama, Alex Morgan , bit će na (...)

 • [VIDEO] Megan Rapinoe: 'Budite svoje!'

  [VIDEO] Megan Rapinoe: 'Budite svoje!'

  Megan Rapinoe , vezna igračica u pobjedničkom timu američke nogometne reprezentacije s nedavno održanog Svjetskog prvenstva, u videu govori o sportu, umjetnosti, (...)

 • Koliko je točno FIFA mizogina?

  Koliko je točno FIFA mizogina?

  Sutra počinje Svjetsko nogometno prvenstvo . Čudite se kako niste čuli/e za taj veliki događaj? To je zato što se radi o natjecanju ženskih nogometnih (...)

 • Drugo lice Brazila: Na ulicama bukti pobuna protiv Mundijala

  Drugo lice Brazila: Na ulicama bukti pobuna protiv Mundijala

  Dok je svijet gledao spektakularno otvaranje Svjetskog nogometnog prvenstva , a milijuni euforično navijali uz televizijske prijenose, ulice brazilskih gradova (...)

 • Ženski rukomet je OK, a nogomet nije?

  Ženski rukomet je OK, a nogomet nije?

  Dojam je da se djevojčice kod nas počinju baviti nekim drugim sportovima, pa tek kada od njih odustanu pokušaju s nogometom. Mislim da smo puni predrasuda, jer objektivno, rukomet je puno grublji sport od nogometa, ali je simpatično kada ga igraju cure, dok se na nogometašice gleda s predumišljajem. Druge nogometne velesile razvijaju i potiču igranje nogometa kod oba spola i naravno da će njihov napredak u razvoju nogometa biti brži, jer već godinama slijede preporuke Fife i Uefe o nužnosti razvoja ženskog nogometa, zaključio je izbornik Klafurić.

Iz drugih medija

AEM