Članci s tagom: ekonomija

 • Moje sjećanje na Margaret Thatcher

  Moje sjećanje na Margaret Thatcher

  Hrvatska je iznenađena podjelama u Britaniji u povodu smrti barunice Thatcher. Sociolog Paul Stubbs , znanstveni savjetnik Ekonomskog instituta Zagreb, koji je (...)

 • Nasljeđe i prijepori Željezne Lady

  Nasljeđe i prijepori Željezne Lady

  U organizaciji politološke udruge Politea te u suradnji s Fakultetom političkih znanosti, 16. travnja na istom fakultetu održana je tribina pod nazivom Nasljeđe i (...)

 • Sedam razloga zašto su prava žena još uvijek u zaostatku

  Sedam razloga zašto su prava žena još uvijek u zaostatku

  Prevela i prilagodila: Ana Begić U duhu proteklog međunarodnog dana žena, kojega su prije gotovo 100 godina počeli obilježavati socijalisti, (...)

 • Žene plaćaju krizu

  Žene plaćaju krizu

  Baš kao što su planovi strukturne prilagodbe iscrpili i osiromašili žene zemalja Trećeg svijeta, mjere štednje dokrajčit će žene Europe.

 • Odlazak neoliberalne ikone

  Odlazak neoliberalne ikone

  U ponedjeljak, 8. travnja 2013. godine britanski mediji obavijestili su javnost o smrti bivše britanske premijerke Margaret Thatcher , poznate kao 'Željezna lady' (...)

 • Jesu li stažistice nove kućanice?

  Jesu li stažistice nove kućanice?

  Jesu li stažistice, sezonske radnice i slobodne profesije nove kućanice? Možda je dobro razmišljati o njima na taj način. Možda bismo trebale analizirati (...)

 • Rodni nesrazmjer u u korištenju Interneta šteti globalnoj ekonomiji

  Rodni nesrazmjer u u korištenju Interneta šteti globalnoj ekonomiji

  Rodni nesrazmjer u u korištenju Interneta šteti globalnoj ekonomiji te milijunima žena, naglašava novoobjavljena studija. Prema izvješću nazvanom 'Žene i Mreža' , (...)

 • Kriza bolno podsjeća na to da je brak ekonomska zajednica

  Kriza bolno podsjeća na to da je brak ekonomska zajednica

  Suprug i ja stalno se svađamo i prepiremo, rata kredita truje nam život. Vezani smo jedan uz drugog. Čak se ne možemo ni rastati. Kako otići od partnera s kojim se (...)

 • Tko je Stephanie Ruhle?

  Tko je Stephanie Ruhle?

  Jedan je domaći portal objavio vijest kako je voditeljica "slučajno pokazala međunožje usred ozbiljne emisije" . Toj je "ozbiljnoj emisiji" novinar/ka posvetio/la (...)

 • Potrošena budućnost

  Potrošena budućnost

  Globalna ekonomska kriza koja je počela prije četiri godine za posljedicu ima politike štednje čije se dugoročne štetnosti na javna dobra i prava građana polako naslućuju. Naime, politika štednje je u mnogim zemljama prve obrise poprimila kroz rezove u visokom javnom školstvu i kulturi dok je u zemljama koje su najviše pogođene krizom, kao što su Grčka i Mađarska, eskalirala u brutalno dokidanje socijalnih prava.

<< < 3 4 5 6 7 > >>

Iz drugih medija

AEM