Članci s tagom: drzavno-izborno-povjerenstvo

 • Je li Andrej Plenković u pravu: Žene ne mogu pobijediti u Hrvatskoj?

  Je li Andrej Plenković u pravu: Žene ne mogu pobijediti u Hrvatskoj?

  Državno izborno povjerenstvo objavilo je pravovaljane liste za izbor zastupnika/ca u Hrvatski sabor. Ukupno su političke stranke i nezavisne liste kandidirale (...)

 • To što 'Hrvatska raste' ne znači da raste i broj žena na listama

  To što 'Hrvatska raste' ne znači da raste i broj žena na listama

  Nakon što je Državno izborno povjerenstvo ipak upozorilo kako će se kažnjavati predlagatelje kandidacijskih lista za parlamentarne izbore na kojoj ne bude (...)

 • Željka Markić poslala vojsku promatrača i promatračica na izbore

  Željka Markić poslala vojsku promatrača i promatračica na izbore

  Ukupno 794 promatrača i promatračica iz pet nevladinih udruga pratit će predsjedničke izbore u nedjelju, 28. prosinca. Najviše promatrača/ica, njih 682 imat će (...)

 • 'U ime obitelji' ne želi da GONG nadzire referendum

  'U ime obitelji' ne želi da GONG nadzire referendum

  Inicijativa U ime obitelji podnijela je zahtjev Državnom izbornom povjerenstvu da se izuzme GONG -a kao nepristran promatrač na referendumu 1. (...)

 • Poražavajuće brojke: Gdje je vlast - nema žena!

  Poražavajuće brojke: Gdje je vlast - nema žena!

  Gdje je vlast - nema žena. Takav zaključak bi se mogao izvesti iz podataka o rodnoj statistici izabranih lokalnih kandidata koje je objavilo Državno izborno (...)

 • Borba jedne trudnice za glasovanje: izgubljena

  Borba jedne trudnice za glasovanje: izgubljena

  Ovaj vikend održavaju se još jedni izbori na kojima mahom neće glasovati bolesnici, rodilje i trudnice na čuvanju trudnoće. Naime, izbori se ne organiziraju u hrvatskim bolnicama (a da podsjetimo organiziraju se po zatvorima, brodovima i veleposlanstvima). Srećom, uvijek postoje uporni/e pojedinci/ke koji/e odluče da neće dozvoliti institucijama da im uskrate njihova prava.

 • Iz zatvora može, iz rodilišta ne može

  Na ovotjednom pregledu kaže mi moj ginekolog da mogu očekivati podmladak nešto ranije od predviđenog i to oko 10. siječnja. I tu me naravno uhvatila teška panika jerbo (...)

 • A u drugi krug idu...

  A u drugi krug idu...

  ... jedan aktualni SDPovac, Ivo Josipović, i jedan bivši SDP-ovac, Milan Bandić. Iako je Ivo Josipović u ovom prvom krugu dobio dvostruko više glasova od Bandića, teško je predvidjeti kamo će otići glasovi Hebranga, Vidoševića i Primorca. Vesna Pusić sa 7,25% glasova ostvarila je ukupno peti rezultat, ostavivši iza sebe Dragana Primorca. Vesna Škare Ožbolt predzadnja je sa svega 2% glasova.

 • Vesna Škare-Ožbolt prijavila medije DIP-u

  Da bi postao predsjednički kanditat očito nije bilo potrebno skupiti 10.000 potpisa nego medijima dati 10 milijuna kuna - izjavila je nezavisna predsjednička (...)

Iz drugih medija

AEM