Članci s tagom: cms

 • Praćenje, prisluškivanje, izlistavanje brojeva... Sve to policija radi i dalje bez nadzora!

  Praćenje, prisluškivanje, izlistavanje brojeva... Sve to policija radi i dalje bez nadzora!

  Unatoč nedavnim događajima koji su još jednom potresli hrvatski sigurnosni sustav, konačan prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama zakona o policijskim poslovima i (...)

 • Socijalna Europa - strateška investicija, a ne trošak

  Socijalna Europa - strateška investicija, a ne trošak

  San o Europi je ugrožen, san u kojem za razliku od onog američkog – čak i ako nisi najbolji, nećeš ispasti iz socijalne mreže i biti egzistencijalno ugrožen, (...)

 • Odluka je donesena: Ženska ljudska prava su ipak pravo

  Odluka je donesena: Ženska ljudska prava su ipak pravo

  Odlukom Matičnog odbora za područje društvenih znanosti kojom se potvrđuje mišljenje i prijedlog Stručnog povjerenstva o izboru dr.sc.

 • Nakon ovakvih rezultata, građanski odgoj i obrazovanje itekako su nam potrebni!

  Nakon ovakvih rezultata, građanski odgoj i obrazovanje itekako su nam potrebni!

  Kurikulum građanskog odgoja i obrazovanja, usprkos nedostacima, počeo je mijenjati školu u smjeru demokratske zajednice odlučivanja i daljnje napore treba nastavkom (...)

 • Vjerovanje, prakse, tumačenje i predrasude

  Vjerovanje, prakse, tumačenje i predrasude

  U ponedjeljak, 30. rujna, u Kući ljudskih prava , održano je predavanje na temu Različita lica islama – vjerovanje, prakse, tumačenje i predrasude u (...)

 • Zastupljenost i indikatori diskriminacijskih i ksenofobičnih stavova u Republici Hrvatskoj

  Zastupljenost i indikatori diskriminacijskih i ksenofobičnih stavova u Republici Hrvatskoj

  U Centru za mirovne studije (CMS) u petak 20. rujna predstavljeno je istraživanje Zastupljenost i indikatori diskriminacijskih i ksenofobičnih stavova u Republici (...)

 • Danas je Međunarodni dan mira

  Danas je Međunarodni dan mira

  Donosimo izjavu Centra za mirovne studije (CMS) povodom Međunarodnog dana mira koji se već 30 godina diljem svijeta održava 21. rujna. Također CMS poziva sve zainteresirane da danas u 19 sati dođu u kino Grič na predstavljanje nadolazećeg programa Mirovnih studija, premijerno prikazivanje dokumentarnog filma "Tražili smo radnike, a dobili smo ljude" te predstavljanje publikacije: Imagi_nacija: Građanski identiteti i prava.

 • Razoružajte Split!

  Razoružajte Split!

  Centar za mirovne studije osuđuje otvaranje izložbe vojne industrije u Splitu "ASDA" koju su jučer otvorili premijerka RH gospođa Kosor i minstar obrane gospodin Božinović. "Krajenje je neprimjerno da se ovakve manifestacije održavaju na teritoriju Republike Hrvatske primarno iz razloga što je veliki broj građana/ki RH, ali i susjednih zemalja iz regije, stradao od vojnog oružja tijekom proteklog rata."

 • Hrvatska još nije spremna zatvoriti Poglavlje 23

  Hrvatska još nije spremna zatvoriti Poglavlje 23

  "Smatramo da Republika Hrvatska u ovom trenutku još uvijek nije spremna zatvoriti Poglavlje 23, s obzirom na njegovu bit – osiguranje odgovarajuće razine vladavine prava putem djelotvornog pravosudnog sustava i mehanizama zaštite ljudskih prava. Naime, zatvaranje Poglavlja 23 pretpostavljalo bi da su pozitivne promjene u vladavini prava nepovratne, što još uvijek nije slučaj." poručilo je 14 organizacija na konferenciji za medije koja se održala 21. veljače na Markovom trgu.

 • Kampanja za suzbijanje diskriminacije

  Kampanja za suzbijanje diskriminacije

  U sklopu projekta "Podrška provedbi Zakona o suzbijanju diskriminacije" na kojemu sudjeluju Centar za mirovne studije kao nositelj projekta, Centar za ljudska prava, B.a.B.e., Hrvatski pravni centar, Centar za mir, pravne savjete i psihosocijalnu pomoć te Centar za razvoj demokracije - CERD i Udruga "Ćakula kroz život", predviđeno je postavljanje tri info pulta u tri grada: Zagrebu, Vukovaru i Splitu.

<< < 5 6 7 8 9 > >>

Iz drugih medija

AEM