Stup srama

 • "Vas je osobno vaš partner istukao. Razmišljajte vi o svom društvu, a ne o našem društvu"
  Ante Sanader, potpredsjednik Sabora i zastupnik HDZ-a, Domagoju Hajdukoviću 25. 11. 2020.

  Dislike
  (30)
 • "Gospođo Benčić, ja se zahvaljujem na vašem pitanju, no još jednom ću vas podsjetiti i tako će biti svaki put kad budemo razgovarali, da vam taj histerični aktivizam koji pokazujete svaki put kad postavljate pitanja neće proći"
  Tomislav Čorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja Vlade RH, 25. 11. 2020.

  Dislike
  (39)
 • "Jučer sam tim samodopadnim narikačama propustio reći što ih ide."
  Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, o Daliji Orešković i Marijani Puljak (izvor: jutarnji.hr 30. rujna 2020.)

  Dislike
  (18)
 • "Uživajmo u Mijinim hlačicama."
  Davor Meštrović o novom spotu Mije Negovetić (Dobro jutro Hrvatska, 28.07.2020.)

  Dislike
  (33)
 • "Ajmo se mi najprije dogovoriti da je pobačaj u 99,9 posto slučajeva neopravdan".
  Nino Raspudić, 24. srpnja 2020., tijekom gostovanja na N1. (Izvor: Index)

  Dislike
  (36)
 • „PROSTAKUŠE PRSTAKUŠE KOJE SU ZAGADILE HRVATSKU: Tko su medijsko-političke kurve i prodane duše koje pokušavaju zaustaviti Miroslava Škoru trošeći proračunske milijune. Sada ih prvi put, imenom i prezimenom, RAZOTKRIVAM“
  Hrvatski tjednik, radikalno desni list u napadu na žene koje su Miroslavu Škori i njegovoj izjavi da se silovana žena prije abortusa treba posavjetovati s obitelji pokazale srednji prst (Telegram, 25. 6. 2020.)

  Dislike
  (33)
 • "Drage žene (niste mi sve drage, ali pravimo se da jeste), od kada su nam muškarci dali pravo glasa svijet je otišao naopako. Nadam se da će na vlast doći ekipa i vratiti nas na tvorničke (Božje) postavke."
  Iva Majčica kandidatkinja koalicije Desna liga, koju čine Neovisni za Hrvatsku, Hrvatska stranka prava i Generacija Obnove (24. lipnja 2020., Telegram)

  Dislike
  (52)
 • "Što se tiče pobačaja, osobno i kao čelnik Domovinskog pokreta zalažem se da se život štiti do kraja. Država, ako drži do sebe, ima bezbroj mehanizama kako da pomogne svakoj obitelji, ženi, majci koja se odlučuje na takav čin. Nismo mi primitivna zajednica, ne zabrana, ali učiniti sve da se sačuva život. Ako žena zatrudni nakon silovanja, onda se mora dogovoriti s obitelji što će učiniti",
  Miroslav Škoro, nositelj izborne liste Domovinski pokret (izvor: Večernji list, 17.06.2020.)

  Dislike
  (40)
 • “Govor mržnje je rastezljiv pojam, teško je definirati što je sve govor mržnje”
  Bruna Esih, čelnica Neovisnih za Hrvatsku i osnivačica platforme Desna liga o tome što misli o navijačkom transparentu "Jebat ćemo srpske žene i djecu" (13. lipnja 2020., Telegram)

  Dislike
  (27)
 • "Koordinatorstvo nije za eksperimentiranje. Taj posao moraju obaviti dokazani operativci na terenu",
  Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, na pitanje zašto među SDP-ovim koordinatorima izbornih jednica nema ni jedne žene (07. ožujka 2020., Telegram, Index, Dnevnik.hr, N1, Jutarnji.hr, tportal)

  Dislike
  (30)
 • "Pa što si glupačo onda ostala s njim?"
  izjavio je Nenad Čakić, novinar na portalu istarski.hr, o slučaju Mare Tomašević, supruge požeško-slavonskog župana nepravomoćno osuđenog za obiteljsko nasilje. (Izvor: istarski.hr, 25.1.2020.)

  Dislike
  (64)
 • "Dakle, da je ova pjesma žena, ženio bih ju. Nije bitno što ona mene ne bi, malo kloroforma na licu i boravak u podrumu bi ju razuvjerili."
  ovako je oduševljenje pjesmom izraženo na Facebook stranici Mate Jankovića (izvor: Facebook stranica Mate Jankovića, 17.01.2020.)

  Dislike
  (49)
 • "Opet vi! Vi opet. Vi pilate. Da vi znate kako vi mene rajcate. Kako vi mene veselite, kako vi mene zabavljate. To je strašno",
  odgovorio je Milan Bandić novinarki koja ga je pitala kako je zadovoljan radom Čistoće (izvor: index.hr, 27.8.2019.)

  Dislike
  (41)
 • "Srpska premijerka Ana Brnabić postat će mama, odnosno tata, kak' se uzme",
  izjavio je Zoran Šprajc u emisiji RTL direkt (izvor: RTL direkt, 04.02.2019.)

  Dislike
  (89)
 • Optimalan predsjednički kandidat bio bi muškarac kako se kampanja ne bi pretvorila u natjecanje tko ima bolju haljinu ili duže trepavice.
  izjavila je Anka Mrak Taritaš na današnjoj tribini "Uloga predsjednika/predsjednice Republike u javnom i političkom životu Hrvatske" (izvor: slobodnadalmacija.hr, 26.11.2018.)

  Dislike
  (68)
 • "Majko Isusova... Sretan je vaš muž. Moram se nasmijati. Kako ste vi brzi, vi bi poginuli od tog metka",
  odgovorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV Ivane Pezo Moskaljov o tome hoće li presuda imati utjecaja na njegovu daljnju političku karijeru (izvor: dnevnik.hr, 19.10.2018.)

  Dislike
  (45)
 • "Nitko ne veže žene nego im se stavljaju remeni. To je proces koji pomaže ženama."
  izjavio je predsjednik Društva ginekologa Ante Ćorušić kao repliku predstavnici RODA Danieli Drandić na isticanje opstetricijskog nasilja nad ženama i kiretaža 'na živo' (izvor: Otvoreno, 15.10.2018.)

  Dislike
  (59)
 • "Ono što je najpotrebnije hrvatskoj državi i hrvatskoj naciji jesu djeca i sve ćemo učiniti da trudnice i djeca budu zaštićeni",
  izjavio je ministar zdravstva Milan Kujundžić nakon akcije udruge RODA, kojom se upozorava na nasilje prema ženama u hrvatskim bolnicama (izvor: index.hr, 15.10.2018.)

  Dislike
  (39)
 • "Ali znate, kakve su to situacije, kad netko očekuje da će ga neki zahvat boljeti, onda čim ga taknete, skače do plafona, više zbog straha nego objektivne boli",
  izjavio je predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Split Deni Karelović o slučaju zastupnice MOST-a Ivane Ninčević Lesandrić, koja je opisala proces kiretaže na živo (izvor: Slobodna Dalmacija,12. listopada 2018.)

  Dislike
  (58)
 • "Slatki ste, Damira; sumnjivo, uvjerljivo, čini vam se... Ne. Sve sam vam to već odgovorio",
  izjavio je premijer Andrej Plenković, umjesto odgovora na novinarsko pitanje o aferama u vezi Milijana Brkića (izvor: vijesti.hrt.hr, 2. listopada 2018.)

  Dislike
  (33)
 • "Svi se imaju pravo žaliti, i žale se. Po redoslijedu pristizanja se zaprimaju prijave, tko prvi, njegova djevojka, takav natječaj je uobičajen i u Europskoj komisiji",
  izjavila je ministrica regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijela Žalac o natječaju za fondove EU (izvor: hr.n1info.com, 30. kolovoza. 2018.)

  Dislike
  (21)
 • "Je li vi znate da Bandić svima da? Ja da sam žensko bio bih najbolje žensko, a ja sam jedan mali muškarac. Ali ja svima dam. Je li vi vjerujete da ja njima nisam dao? Ja sam njima dao i više nego što su tražili, ali svoju dezorganiziranost, svoju nesposobnost da se organiziraju, neuspjeh žele prevaliti na gradonačelnika. Ali nije to ništa slučajno. Ali ja sam najbolja dama. Pikova dama",
  izjavio je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić na optužbe inicijative "Narod odlučuje" da je minirao njihovu akciju prikupljanja potpisa (izvor: vijesti.rtl.hr, 29. kolovoza 2018.)

  Dislike
  (39)
 • "Od svih napornih pojava u zadnjih desetak godina u javnom i medijski napučenom prostoru, najnapornije su žene i njihova prava (i nogomet, ali o tome drugi put). Ne želeći biti samo ukras prirode i getoizirana trpka krpa u kuhinjskom zapećku, žene nadiru u falangama: svjedoci smo pobuđenog ženstva u obliku udruga, pokreta, inicijativa i zakonskih akata kojima se žene, navodno, žele barem izjednačiti s ružnijim spolom...",
  izjavio je u kritici romana Eksperiment Irene Tot (spisateljice Korane Serdarević), povjesničar književnosti, književni kritičar i profesor na Filozofskom fakultetu Ivica Matičević (izvor: Republika, srpanj 2018.)

  Dislike
  (44)
 • "Ako pogledamo tko radi primjerice na engleskim sveučilištima, 80% na projektima rade mladi ljude iz istočne i jugoistočne Europe. To smo mi. Dobiju se nešto veće plaće, a poslije se možda i vrate doma. Muški se vrate, a cure, evo, ima ih jako puno, nemojte mi zamjeriti, vrate se s 35-40 godina, neudane i bez djece. To su stvari na koje treba misliti u životu",
  izjavio je rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras na dodjeli sveučilišnih stipendija (izvor: srednja.hr, 26. travnja 2018.)

  Dislike
  (69)
 • "Vi imate znanstveno predavanje, okruženje je intelektualno, znanstveno i tako dalje. I pojavi se, ma ja to moram reći, neka baba koja vidi neku diverziju protiv žena",
  izjavio je demograf Stjepan Šterc obraćajući se izvršnoj direktorici udruge Roditelji u akciji (RODA) Ivani Zanze (izvor: emisija Otvoreno, HRT, 26. veljače 2018.)

  Dislike
  (96)
1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM