Prozor u svijet

19.04.2020. 09:36:54 - Libela/nltimes.nl

25. izdanje održat će se 2021.

Otkazan Amsterdam Pride

(Foto: Pride Amsterdam Facebook)

Pride Amsterdam koji se trebao ove godine održati od 25. srpnja do 2. kolovoza otkazan je zbog koronavirusa. Tako će se 25. izdanje održati iduće godine, a Povorka po kanalima će se održati 7. kolovoza 2021. godine. 

Ovo je prvi puta da se Pride odgodio od početka ovog događaja, 1996. godine. "Nailazimo na jako puno nesigurnosti i ograničenja. Organizirati Pride na udaljenosti od 1.5 metara nije prigodno. Pune ulice i trgovi, nekoliko stotina tisuća ljudi na kanalima i brodovima, to jednostavno nije moguće u ovo vrijeme", poručuju iz Amsterdam Gay Pridea (AGP).

Osim toga, mnoge organizacije koje inače financijski pomažu održavanju Pridea, ove godine za to nemaju novaca. Ipak, lokalne vlasti su dopustile organizatorima_icama da zadrže 80 posto sredstava koje su primili za 2020. godinu, kako bi mogli nastaviti s radom i planiranjem povorke dogodine, što bi im bez tih sredstava bilo značajno otežano. 

U Amsterdamu je trenutno u raspravi prijedlog da se zabrane svi događaji do 1. rujna. Ipak, raspravlja se o popuštanju mjera, prvenstveno onih usmjerenih na primarno školstvo, brigu o djeci te moguće otvorenje sportskih klubova za djecu. 

Tagovi: amsterdam, koronavirus, lgbt aktivizam, povorka ponosa, pride, pride week

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM